Kalvenäs Kött AB i Berga, ett eget kravmärkt slakteri med gårdsbutik är en till-gång för bygden.
Vid gården uppföds Linderödssvin och Highland Cattledjur, som sedan slaktas och säljs i köttbutiken. Anette Darberg som tillsammans med sin man Stefan Jeppsson driver gården, berättar att de säljer nystyckat kött och färskmalen färs från nöt, lamm och gris. Dessutom har vi bl.a medvurst, grillkorvar, isterband, ölkorvar, falukorv, rökt fläsk av vårat eget kött. En samverkan har inletts med elever och lärare vid Smålands Gymnasium i Växjö inriktning kock och restaurangskola. Denna satsning ligger helt rätt i tiden, då man talar om att få in mer svenskt och framförallt lokalt kött till hushållen, berättar Bengt-Åke Lundin vid Mittpunkt Högsby. Passa på och testa en lokal gårdsbutik med öppettider fredagar 12-18.lördagar 10-15. Vill du veta mer se www.kalvenas.se eller ring 070-717 64 04.
Närproducerat kött ett viktigt val av mat
av
Etiketter: