Fågelfors IF 90 år

Glenn Hysén, Özz Nujen, Billy Landsdowne och Tommy Karlsson är några av stjärnorna som ska spela fotboll i
Fågelfors i sommar. Fågelfors IF firar 90-årsjubileum både med match mot TV-laget och mellan gamla FIF- och Högsby IK-veteraner.

Inte nog med att Fågelfors IF:s A-herrlag skördar framgångar den här sommaren i division 4-fotbollen. Föreningen bjuder under de närmaste veckorna på ytterligare två folkfester på Hyltamalms Idrottsplats.
– Det har att göra med att FIF bildades 1925 och att vi alltså firar 90-årsjubileum i år, berättar Zlatko Alkic från Fågelfors IF.
Den första heldagsfotbollsfesten på Hyltamalm blir på Fagerhults marknadsdag den 18 juli, när Fågelfors IF möter TV-laget. Sportjournalisten Patrik Ekwall är lagledare och rapporterar från U21-EM att TV-laget i Fågelfors kommer att ställa det här välmeritade gänget med journalister, komiker, musiker, och tidigare proffsspelare på fötterna:
Billy Lansdowne, Patrick Ekwall, Claes ”Rusk” Andersson, Cribba Uhrlin, David Fjäll, Glenn Hysén, Nicklas Karlström, Niclas Nylén, Robert Prytz, Simon Kachoa, Martin Holmberg, Özz Nujen, Geert den Ouden och Christoffer Hiding.
90-årsfirandet på Hyltamalm fortsätter den 8 augusti med seriematch för A-laget mot Torsås och senare samma eftermiddag lagom prestigeladdat möte mellan veteraner från Fågelfors IF och Högsby IK.
– Jag har hittat ett 30-tal spelare som vill vara med, till exempel Tommy Karlsson, Mikael Hellgren, Tom Karlsson, Lars-Peder Åberg… och Lasse Backlund kommer att vara lagledare, säger FIF:s veteranlagledare Pär Lönn.
– Sedan undrar vi väl alla om Magnus Rosenqvist kommer att bjuda på sin berömda och en gång i tiden tillåtna variant på inkast.
Högsby IK väntas ställa upp med Gert Furuskog, Mathias Siklund, John Backlund med flera.
– Framför allt är båda de här fotbollsfesterna ett sätt att komma samman och ha trevligt, och vi hoppas att det kommer en del besökare, säger Zlatko Alkic.

Fredrik Loberg


Publicerat

i

,

av

Etiketter: