Full fart på årets Högsbydag!

Mike trollkarl, Duran och Mollan, Bergeskans, Björk and the Oaks, knallar, tivoli, ansiktsmålning, fiskdamm, dansuppvisning, karnevalståg, prova segway, lunchmusik med Karin Sandholm och Lisa Blixt, tria-thlon och mycket mer står på agendan för årets Högsbydag.

– Ja det verkar som om vi fått ihop ett bra program till årets Högsby-dag, om än några bollar hänger i luften i skrivande stund.  Vi har försökt varva lite aktiviteter som är med av tradition och även lite nytt säger Mathilda Ericsson, ordförande i föreningen Högsbydagarna.

Mycket musik
– Under fredagskvällen kommer Unlucky Strike, Therese Nester med orkester och Frontback att under hålla på scenen i Lanhagen. Det är stor variation på musikstilar med allt från vispopband till riktig tuff hårdrock, där vi försöker locka den breda publiken säger Mathilda. Banden har dessutom mer eller mindre lokal koppling vilket vi är stolta över då de alla är mycket duktiga musiker.
Även under lördagen har musiken lokala kopplingar. Anette Mars son Max Pahmp uppträder på lördagen. Anette är född och uppvuxen i Berga och är en av många hemvändare denna dag. Extra kul är det då att hennes son är aktiv under Högsbydagen med att spela på scenen under eftermiddagen.
Förutom att Magic Mike trollar för barnen så kommer han även att vara konferencier på scenen under hela lördagseftermiddagen.
I Lanhagen och Tingshusparken kommer det att finnas en hel del aktiviteter för barn.
Bland annat ett minilopp för de yngsta barnen som det inte krävs föranmälan till.
Högsby Softair Team kommer att visa upp sin verksamhet och det går bra att provskjuta under dagen. Räddningstjänsten finns även i år på plats och visar upp sin verksamhet berättar Mathilda.
– Lördagskvällens dans i Lanhagen arrangeras av Rudabuggarna så här kommer det förhoppningsvis att svängas till rejält, så på med dansskorna menar Lina Danlid Burke, ansvarig för marknadsföringen i föreningen.

Upp till bevis
Lina och Mathilda uppmanar Innehålls läsare att ta chansen att vinna 10 000 kr för bästa ekipage i årets karnevalståg.
– Det är en rejäl prissumma och vi har redan ekipage anmälda, men vi vill verkligen uppmana fler att anmäla sig till tåget och låta kreativiteten flöda.

Tips från Mathilda och Lina
– Ta dig till Tingshusparken och om du kan, åk till Högsby på fredags-kvällen och lyssna på mycket talangfulla musiker från trakten, säger Mathilda.
– Vi hoppas såklart att besökarna gillar de aktiviteter som arrangeras, men det viktigaste är nog alla möten med personer som man kanske bara träffar under Högsbydagarna avslutar Lina.

//Gunilla C Johansson


Publicerat

i

, , ,

av

Etiketter: