Aboda Café och Restaurang serverar gofika från och med den här sommaren.
– Vi går upp på morgnarna här på kaféet och bakar biskvier, pajer och mazariner. Vi vill erbjuda något till alla, säger föreståndarinnan Monica Blomdin.
Både nya och etablerade kaféer runt om i Högsby kommun blommar upp den här sommaren.
Som du kan se i kafélistan i den här tidningens mitt-uppslag kan fikasugna söka sig till kaféer, konditorier och fik i exempelvis Berga, Högsby, Bötterum, Skälsbäck och Fågelfors.
Och på Aboda Klint har Monica Blomdin och hennes anställda numera inte bara fullt upp med att laga iordning matserveringen och sommarförmiddagarnas välfyllda frukostpåsar.
Nu har personalen även börjat baka ett brett sortiment av kakor och pajer.
– Det kommer en hel del besökare och äter här, men vi vill självklart även ha upp kaffegäster till den här fina platsen, säger Monica Blomdin som driver Aboda Café och Restaurang.
Det är på morgnarna, redan innan kaféet och restaurangen öppnar, som personalen bakar gofikat och på kort tid har en av deras specialiteter blivit biskvier av alla de slag.
– Vi gör tio olika biskvier, till exempel med smak av päron, citron, cola, Nutella eller Baileys, säger Monica Blomdin.
– En annan av våra specialiteter är dajmmazariner, berättar hon.
– Vi gör även cupcakes, cheesecakes och pajer med olika smaker.
Kakor i rawfood, med dadlar som bas, är också en nyhet på Aboda Klint från och med den här sommaren.
– Vi har också en massa glass här, plus gluten- och laktosfritt fika och sockerfria kakor.
– Här finns godsaker för alla, och så fortsätter vi med att koka våra sylter och baka våra tårtor.
Under den pågående högsommaren, en gång i veckan fram till den 15 augusti, står även musikquiz, musikfrågesport, på programmet på Aboda Klint, berättar Monica Blomdin.
– Jag tror att det också blir bra! säger hon.
Text och bild: Fredrik Loberg