Hazy & Dizzy

Hazy Dizzy har vunnit svenska rocktributetävlingar två gånger om. Snart rockar Emmabodas svar på AC/DC loss på Högsbydagarna.

Det är nog bara AC/DC som möjligen spelar AC/DC-låtar bättre än vad Hazy Dizzy gör.
– Det här började som en kul grej egentligen, 2005, säger sångaren Martin Edin från Lindås och skrattar.
– Vi tyckte om att spela AC/DC-låtar och folk tyckte att vi var så bra att vi bara fortsatt sedan dess.
Redan år 2007 tog Hazy Dizzy hem segern i den svenska rocktributetävlingen i Stockholm där det gäller att spela låtar av legendariska hårdrocksband så bra som möjligt. Förra året upprepade Emmabodagänget bedriften, vilket gav dem en spelning på Sweden Rock i Blekinge i sommar.
En förklaring till populariteten och framgångarna är Martin Edins sångröst, som är lika raspig och energisk som originalets nuvarande frontpersonlighet Brian Johnson.
– Man får ställa om sig lite, men det är himla häftigt att sjunga på det sättet. I början tog det en del på stämbanden, så jag fick vila dem i flera dagar efter varje spelning, men nu har jag lärt mig att hantera rösten bättre och klarar av flera spelningar i rad.
AC/DC kom ut med en ny skiva förra året, och Hazy Dizzy har lärt sig alla låtarna.
– Men framför allt är det äldre klassiska rocklåtar som publiken vill höra, så vi spelar mest dem, säger Martin Edin.
Hazy Dizzy har legat lite lågt i några år, men efter förra året då bandet även spelade på Gröna Lund har AC/DC-tributebandet blivit mer i ropet igen.
– Det här är en hobby för oss, och en himla kul hobby. Det ska bli skitroligt att komma till Högsbydagarna! säger Martin Edin.

Hazy Dizzys bandbesättning: Conny Wendel (Angus Young), Tomas Olsson (Malcolm Young) Rickard Hansson (Phil Rudd), Lars Andersson (Cliff Williams), Martin Edin (Brian Johnson)

Fredrik Loberg


Publicerat

i

,

av

Etiketter: