Högsby Dagarna

– Det ska bli fantastiskt roligt att komma och spela i Högsby för första gången!
Det säger Malin Quick, saxofonist och sångerska i Sveriges mesta partyband Rydell & Quick.

Till årets Högsbydagar har arrangörerna lyckats locka flera publikmagneter.  Till den skaran hör definitivt Rydell & Quick.
Malin Quick och Christer Rydell har till exempel rockat loss i Globen flera gånger och inför 15 000 personer på torget hemma i Borås.
– Vi har spelat i Oskarshamn och Kalmar, och på Öland flera gånger, men inte i Högsby tidigare. Det ska bli hur roligt som helst, säger Malin.
– Om jag kommer att bjuda på några saxofonsolon? Det kan du räkna med!

Rydell & Quick har sedan starten för 26 år sedan format sitt alldeles egna unika koncept för långsiktig framgång i den tuffa musikbranschen.
– Vi jagar inte efter fame. Vi har till och med tackat nej till att vara med i diverse teveprogram, för vi trivs väldigt bra med att vara och möta publiken på vårt sätt med vår egen produktion, berättar Malin.
– Vi lever ett turnerande musikliv. Om vi hade jagat hittar och letat kändisskap så hade vårar liv sett annorlunda ut.
Allt började med Christer behövde en sångerska till sitt band. Malin fanns i samma stad.  Sedan dess har de kamperat ihop. År efter år.  Flera bandmedlemmar har kommit och gått. Kanske finns det ingen annan musikgrupp i Sverige som turnerar lika mycket som Rydell & Quick.

– Ett år hade vi 249 spelningar och 302 hotellnätter, berättar Malin. I genomsnitt har vi mellan 130 och 180 spelningar på ett år.
I början av karriären var Rydell & Quick ett coverband. På senare år har den reportoaren byggts på med egna låtar.
– Vi blandar eget och andras material, och det känns helrätt för oss just nu, säger Malin.  Skivan Roadtrip med egenhändigt skrivna låtar kom för tre år sedan och år 2006 släpptes Rydell & Quicks album Rockoholic.
– Vi har en väldig massa låtar att välja på vid det är laget, och när vi ger en konsert så är det inte så att vi har bestämt oss från början att så här ska låtlistan se ut, utan vi går på inspiration och det vi känner för den kvällen, berättar Malin.
Förutom på de riktigt stora arenorna i Skandinavien så har Rydell & Quick en hel del spelningar på olika slags företagsevent runt om i Sverige, After Ski och karnevaler.
Till Högsby kommer Malin och Christer dessutom ha med sig två trummisar och en basist.
– Det kommer att bli fullt ös, säger Malin Quick.
Fredrik Loberg


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter: