Högsbydagarna

Programmet för årets Högsbydagar börjar komma på plats.
Rydell & Quick och Hazy Dizzy bjuder på årets rockmusik medan Aya Baya Band står för den svängiga barnmusiken för hela familjen.

– Vi tror att det här kommer att bli riktigt bra! säger Stellan Emrin, projektledare vid årets Högsbydagar.
Festligheterna, de 33:e i ordningen(!), är daterade till 12-13 juni.
Årets upplaga kommer i högsta grad att präglas av Bondens Torg. Ett stort antal handlare från Vimmerby med omnejd har under detta namn och koncept gått samman i en ekonomisk förening för att tillsammans stärka närproducerad mat och hantverk.
Rutinerade barnunderhållarna Aya Band från Bandhagen i Stockholm blir eftermiddagens huvudattraktion för barnen. En fartfylld föreställning på lilla scenen med kända barnsånger och mycket dans och rörelse utlovas.
– Visst är det första gången vi spelar i Högsby, berättar Cary Lindfors som tillsammans med Magnus Gillander bildade Aya Baya Band 1982.
– Jag har lite anknytning till Högsby. En av mina fastrar med man ägde och drev konditoriet i stan under många år, säger Cary Lindfors som ser fram emot att få underhålla under Högsby-
dagarna.
Rydell & Quick är bokade till lördagskvällen den 13 juni. En rockshow med fullt ös och saxofontoner är att vänta för publiken. Men redan på fredagskvällen blir det hårdrock av bästa märke när vinnarna i ”Battle of the tributs bands” förra året på Rockbåten, Hazy Dizzy från Emmaboda, kommer för att spela AC/DC-låtar.
Rutinerade Fredrich Snygg från Oskarshamn kommer att agera
konferencier vid årets Högsbydagar.
– Allt ser bra ut, säger Stellan Emrin.
– Utöver vår arbetsgrupp har många kommuninvånare sagt att de kommer att hjälpa till i år för att Högsbydagarna ska bli så lyckade som möjligt.

Text: Fredrik Loberg


Publicerat

i

, , ,

av

Etiketter: