Invigning nästa lördag

Det hela började med att några personer tyckte att barnen och ungdomarnas samlingsplats uppe på Hanåsa i Högsby, såg lite väl sliten och trist ut. Det var då idén kläcktes om att dra i gång ett projekt där målet var en mötesplats utomhus för alla. En mötesplats där stor variation på aktiviteter var viktigt och att det fanns något för alla att göra.

Så var tanken och så blev det. En stark projektgrupp med Patrik Axelsson, Högsby i spetsen, tillsammans med Fredrik Gräntz, Annika Persson, Oskar Sjöberg och Jesper Johansson, alla från Högsby satte sig ned och samlade in fakta och ideer runt hur man skulle kunna omvandla området till en attraktiv samlingspunkt.
– Jag och projektgruppen slog våra kloka huvuden ihop och efter en hel del arbete tillsammans och med hjälp från kommunen via Jonas Högquist, så satte vi ihop en projektansökan och sökte pengar ur Landsbygdsprogrammet. Hela projektet finansierades med stöd från Högsby Sparbank, Högsby kommun och Landsbygds-programmet, berättar Patrik.
Många timmar har lagts ned ideellt i projektet och dessa timmar tillsammans med ekonomiska medel från de tre aktörerna har gjort denna samlingsplats möjlig.
– Det är mycket som man kan genomföra, när alla drar åt samma håll och det som varit positivt under hela projekttiden och nu när det står klart så här långt är att det hela tiden varit idel glada miner.
Redan i vintras var arenan klar varpå man spolade upp isen som sedan låg länge då det var en lång och kall vinter.
– Vi arrangerade såväl pulkatävlingar som hockeyturnering i vintras där många barn och ungdomar deltog.

Viktigt med medlemmar
I samband med att projektgruppen drog i gång upprustningen av området, tog man även över Isbaneföreningen och omvandlade denna till dagens Hanåsa Aktivitetsförening. Föreningen har i dag 80-tal medlemmar och jobbar sig upp emot 100, för man behöver bli fler för att kunna utveckla området ytterligare.
– Man behöver dock inte vara medlem för att komma hit, men många blir medlemmar när man ser området och medlemsavgiften går oavkortat till upprustning och underhållsarbeten. De medel vi får i överskott går i huvudsak till att utveckla området ytterligare.

Invigning
Nästa lördag invigs arenan under festliga förhållanden och där det ges möjlighet att prova på alla aktiviteter. I dag går det bra att utöva, skridskor, boule, tennis, beachvolley, pingis, freesbee, basket, fotboll, handboll och innebandy. På frågan vad arenan ska heta så var svaret inte helt självklart.
– Den heter allt från Hanåsa, Arenan, Rinken, Stadion och ett antal namn till, men jag tror nog att Rinken ligger närmast till hands avslutar Patrik.
Läs mer om invigningen i denna tidnings annons.

Innehåll önskar lycka till och vem vet, morgondagens idrottsstjärna kanske tränar just här, på Rinken i Högsby.

//Gunilla C Johansson


Publicerat

i

,

av

Etiketter: