LAN på sportlovet

– Det är så roligt att så många ungdomar vill LANa och våra 140 platser tar ofta snabbt slut säger Oskar Olsson, 17 år från Högsby, som är en av huvudarrangörerna av HögsbyLan 2015. Det är föreningen RegioLAN tillsammans med ett 15-tal ungdomar som är i full gång med planeringen av årets LAN som arrangeras för 6:e året i rad.

Ett LAN är när flera personer kopplar ihop sina datorer eller konsoler i samma nätverk och spelar mot varandra  i en gemensam lokal.
– I stället  för att sitta och spela ensam hemma i sitt rum tar man med sig datorn och kombinerar att hänga med kompisar och spela spel.  Det är ett svinkul sätt att träffa kompisar på och samtidigt göra något man verkligen brinner för.  Alla spelar ju inte samma spel men man kan från olika datorer logga in och spela samma spel om man vill.

Gemenskap
– Är man på ett LAN, så är det ett sätt att träffa de som har samma intresse, precis som den som åker på bilmässa,  han eller hon vill ju se på bilar och prata med andra som har samma intresse. För egen del lägger jag mer tid på att umgås och prata med vänner och skaffa mig en större vänkrets  än att spela under dessa dagar.
De flesta ungdomarna kommer från kommunen men man har även spelare från grannkommunerna och vi har till och med haft folk från Stockholm som kommer till Högsby inför lanet.
Aktiviteten är förlagd till sporthallen på Fröviskolan, där omklädningsrummen förvandlas till tillfälliga sovutrymmen för de som inte går hem och sover några  timmar. För speciellt mycket sömn blir det inte under dessa dagar.

– Nej man är ju inte riktigt där för att sova.
Vill även säga att det finns alltid vuxna på plats som stöttar upp om så behövs berättar Oskar och att han och kompisarna ser fram emot den 14:e.

LAN startar den 14:e och håller på till den 17:e  februari
Läs mer om lan på kommunens hemsida eller på Facebook.

Text: Gunilla C Johansson. Bild: Privat


Publicerat

i

,

av

Etiketter: