Möjligheternas Kväll

m-loggo

Slutfinishen på Möjligheternas Kväll närmar sig och i skrivande stund har projektgruppen satt menyn och plockat ner många bollar som varit i luften.

Ewy Magnusson som håller i det kreativa och utsmyckning av det stora eventtältet har bråda dagar med att hinna med allt förarbete inför kvällen.
– Temat för i år är country, givet då årets artist är Jill Johnsson. Det är en utmaning i att skapa countrystämning i ett stort vitt tält, men en touch av country ska vi nog försöka att få till säger Ewy.

Hon får medhåll av Christian Jörgensen, Staby Gårdshotell.
– Vi kör även med samma touch när det gäller menyn.  Huvudrätten kommer att med Texasinspirerat och lite amerikanska influenser ge en meny som är lite annorlunda mot vad gäster som varit tidigare år är vana vid. Det kommer alltså inte att serveras kantarellsås om man säger så. Däremot så kommer råvarorna så långt det bara är möjligt att komma från närområdet. Det är viktigt att visa allt det goda som finns i Högsby även via maträtter berättar Christian.

Vi stämde möte med duon hemma hos Ewy. Hon och hennes man Gunnar har skapat ett smått historiskt rum i en del av den gamla ekonomibyggnaden.
– Här har vi samlat alla tänkbara bruksföremål från en svunnen tid. Det är gamla verktyg och nyttigheter som fanns på alla gårdar förr. Inga märkvärdigheter egentligen. Men när man samlar dessa i ett rum tillsammans med lite inredning och skapar ett rum med lite avvikande atmosfär, ja då kommer allt till nytta igen.
Efter att ha varit i detta rum inrett i country- och vilda western-tema så är det inte svårt att förstå varifrån Ewy får sin kreativitet och idéer som föds på nytt, igen och igen.

 

PRISTAGARE

m-vinnare_2
Vikings Beds of
Sweden AB

Årets Företagare Magnus och Alf Söderberg.
– En helt fantastisk överraskning, och det hade aldrig gått utan vår komptenta personal. Med vår satsning i Berga ser vi med tillförsikt på fram-tiden säger duon.

Motivering:
Lyckats skapa tillväxt, mervärde och gemenskap i vår kommun.
Satsar stort med höga mål. Att ni investerar i yrkeskompetens och lojalitet här i Berga. Devisen Europas bästa fabrik tror vi på och att hela kommunen ska sova gott om natten i en trygg och välkänd ”bed”.

 

 

 

m-vinnare_3

Kupan Röda korset

– Men oj, vad glada och stolta vi blir.
Det gick inte att ta miste på uppskattningen som årets mottagare av Sparbankens Näringslivspris visade när de utan föraning uppvaktades i förra veckan.
Mötesplats Kupans representanter Gugge Schön och Britt-Mari Karlsson, fick motta ett diplom tillsammans med biljetter till Möjligheternas kväll av Lars Danlid, ordförande Högsby Sparbank.
– Detta är ett näringslivspris och denna verksamhet är ett bevis på att föreningslivet gör stor samhällsnytta. Att dels ta ett miljöansvar med att återbruka, men kanske det viktigaste att i när som i fjärran göra skillnad för många.
– Stort tack för detta säger duon och berättar att ett 55-tal personer bemannar butiken sex dagar i veckan, helt ideellt och som gör ett fantastiskt arbete.
Ja så är det verkligen. Alla är mycket pålitliga och är mycket engagerade i såväl kunder som verksamheten.
Det går bra att lämna in saker direkt till oss, och om det är större saker, så kommer vi och hämtar om man inte själv kan köra hit.
Kläder som inte går att sälja skickas vidare och bearbetas om och återvinns till isolering.

Mötesplats Kupans verksamhet värmer med andra ord på många sätt, stort grattis från oss på Innehåll.
Gunilla C Johansson


Publicerat

i

, ,

av