Möjligheternas kväll pristagare 2015

Företagarna i Högsby – Årets Företagare
Företagarna Högsby, med Lotta Berggren och Emma Johansson i spetsen, uppvaktade vid lunchtid Årets Företagare i Högsby, Krister Lindström Opticur i Högsby

Juryns motivering
”Med en stor ökad konkurrens från nya kedjor och beställningar på nätet har ni med en glasklar skarpsynthet lyckats att locka så många att komma till Högsby. Med en stark handlingskraft och ett bemötande som gör att många mil inte hindrar har ni skapat ett stort förtroende, inte bara här utan även långt utanför våra kommungränser.”

Högsby Sparbank näringslivsstiftelse  
– Årets näringslivsstipendiat
En mycket glad och överraskad butikschef på Coop i Berga Maria Persson, mottog Högsby Sparbank Näringslivsstiftelses stipendium av ordförande Lars Danlid och tf VD Urban Thorstensson.

Juryns motivering
” Maria Persson är butikschefen i servicebranschen med det stora engagemanget. Med noggrannhet och hög branschservice sätts kunder och medarbetare i första rummet.
Butikens röda siffor är nu svarta och där omsättningen ökat de senaste åren. Detta tack vare ett oförtrutet arbete med att utveckla butikens sortiment med att lyssna till butikens kunder, se förändringar som förbättring.
Butiken i Berga har med sina kundträffar, där julgröt och nygrillat stått på menyn, skapat en tillhörighet och gemenskap mellan alla parter.
Butikens samhällsnytta är stor för såväl kommuninvånare, besökare turister som för hela samhällets utveckling.
Maria Persson är en mycket värdig mottagare av Högsby Sparbanks Näringslivsstiftelses stipendium för året 2015.
Ordförande Högsby Sparbanks Näringslivsstiftelse”

Högsby Kommun – Årets Entreprenör
Det var två glada pristagare och prisutdelare som mötte pressen i förra veckan på Emågården i Högsby. Företagarna Conny och Jörgen Israelsson är bröderna bakom Vette Småland och alltså årets Entreprenör i Högsby kommun. Ett pris som årligen delas ut av Högsby kommun som i dag representerades av kommunstyrelsens ordförande Stihna Johansson Evertsson och kommunchefen Anders Johansson.

Juryns motivering
”Bröderna har satt Grönskåra och Högsby kommun på Europakartan. Med gedigen kunskap och förtroende-fulla relationer har företaget haft en stabil utveckling. Den otroligt häftiga miljön som de byggt upp och den härliga atmosfär man känner i deras lokaler har säkert betydelse. Lägg därtill en väldigt ödmjuk attityd och mångårig erfarenhet, kryddat med stor omtanke om kunden och känsla för bilentusiastens njutning”

Företagarna startade verksamheten för femton år sedan i Grönskåra. En och annan höjde på ögonbrynen åt de båda brödernas beslut om att dra igång försäljning av Corvettebilar i Grönskåra.
– Det har ju visat sig att det har gått vägen och att vi inte var helt fel ute säger duon.
I dag sköter vi mycket av försäljning och inköp av bilar från kontoret via kontaktnätet vi byggt upp runt om i och utom Sverige. Annat var det när vi startade. Då åkte vi själva runt och tittade på objekt som var intressanta. Blev det så att säga affär så tog vi med oss bilen hem. Först var det bara vi, sedan tog vi med oss chaufförer som fick ta med bilarna hem om det så att säga blev affär. Tack vara detta grundarbete så skapade vi oss ett stort kontaktnät. I dag har vi kunder i norra Europa. Så visst är det roligt att verksamheten rullar på i Grönskåra.
I Grönskåra finns i dag bland annat en liten livsmedelsaffär, bensin-station och Vette Småland.

Stihna;
– Pristagarna är helt enkelt klockrena. Det är helt enastående om man tänker efter att de båda lyckats med sitt företag. De visar på att företagande sitter i huvudet och viljan att lyckas, inte alltid i att man måste ha det bästa läget. De visar på att nischar man sitt företag så kan man bedriva det precis vart som.

Anders;
– Bröderna är ett ypperligt exempel på hur en verksamhet tillsammans med andra genererar samhällsnytta för bygden. Att de båda sätter Grönskåra på Europakartan, det är imponerande. De båda arbetar ödmjukt och med en positiv anda som vi gärna vill understryka

Vem kunde ana att två bröders genuina intresse för bilar skulle få Grönskåra vida känt bland bilentusiaster som den lilla byn med företaget bland de ledande i Europa på att leverera Corvetter,  Mustanger, Camaro  och Dodgebilar.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: