Nu kör vi ända in i kaklet

Vilket mottagande vi fått hittills i år. Två fantastiska festkvällar med sammanlagt tusentals människor som tagit sig till Långemåla. Nu ser vi fram emot att årets festligheter stannar på topp med årets sista danskväll i morgonkväll.

Det menar Carl-Axel Bloom en av de aktiva i Långemåla IF som står bakom danskvällarna i Långemåla.
– I morgon lördag hälsar vi publiken välkommen för sista gången i år och då till 50-års jubilerande Bergeskans orkester tillsammans med Erika Jonsson.
Bergeskans Orkester behöver knappast någon närmare presentation efter sina 50 år i branschen. De tillsammans med en fantastisk artist från Värmland, Erika Jonsson, kommer att hålla igång alla dansanta besökare i parken. Med sång där man tydligt hör att Erika kommer från Värmland varvat med riktigt svängig country med en touch av rockabilly så går det knappast att sitta still. Erika slog igenom för ett par år sedan med Sången om Värmland, som fick över en halv miljon visningar på YouTube samt närmare tre miljoner lyssningar på Spotify. En låt som handlar om hennes längtan och kärlek till sitt Värmland. För den som vill komma och lyssna på morgonkvällens artister går det bra, och varför inte tillsammans med en korv och en kopp kaffe.

Tre istället för fyra
Långemåla IF har arrangerat tre danskväller istället för fyra, hur kommer det sig?
– En marknadsanpassning helt enkelt. Det är för stort utbud i juli med exempelvis Latitud57 och andra stora festivaler som drar den stora folkmassan och då vill vi inte stå med nitlotten utan istället se till att våra kvällar fångar upp publiken under andra perioder. Förr om åren var vi uppe i 6-7 danskvällar per sommar men det såg lite annorlunda ut då, med utbud och annat.
Den nyrenoverade dansbanan blev nästan som nybyggd då man bytte ut det mesta av banan. Å vem vet, rätt vad det är så kanske det finns ett tak på dansbanan när man minst anar, det har ju hänt mirakel förr säger Carl Axel.

Eloge
– Det är riktigt roligt och att dansbanden Larz-Kristerz och Två Blyga Läppar uppskattar att spela hos oss, det ser vi som en stor fjäder i hatten. Jag vill verkligen framföra den största eloge till alla som på något sätt kommit i kontakt med parken i sommar.
Vi har haft en fantastiskt trevlig och skötsam publik där ordningsvakter inte behövt ingripa en enda gång i sommar, och där vi tackar för alla som framfört hur trevligt man haft under danskvällarna. En sak är dock säker, ingen danskväll blir lyckad och flyter på bra utan alla de som arbetar ideellt.
Man kan verkligen prata om folkrörelse när man ser ett hav av människor som dansar och har trevligt kvällar som dessa.
Det  går att få ut folk på landet, vi och Fågelfors parken är fina kvitto på det. Nu gäller det bara att få alla att flytta hit, säger Carl-Axel och skrattar.

Gunilla C Johansson


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter: