Parkfester

Jag hoppas att det kommer 1 500 besökare. Minst!
Mats Persson från Fågelfors Folkets Park-förening tror på storpublik senare i sommar när Brolle, Nanne och The Boppers kommer till parken.

Högsby kommuns båda folkparker har satsat lite extra den här sommaren. Var och en på sitt eget sätt och vis.
– Ja, vår park har fått en ansiktslyftning det här året, i och med att vi nymålat den, säger Carl-Axel Blom, Långemåla IF:s festansvarige.
– En dröm inför nästa år är att bygga ett tak över dansgolvet, berättar han.
Långemålaparken bjuder på fyra dansanta kvällar den här sommaren.
Bland annat en söndagssvängom den 12 juli till Bengt Hennings.
– Ja, det är så många arrangemang i juli runt om i våra trakter och det är därför vi provar med en söndagsdans, berättar Carl-Axel Blom.
Elisas, som i början av det här året vid Grammisgalan utsågs till Årets dansband i Sverige, återkommer och avslutar sommarsäsongen i Långemålamålaparken den 29 augusti.
– Vi tror att det blir riktigt bra, säger Carl-Axel Blom.
Helgen innan, är det dags för en annan av årets stora fester i Högsby kommun.
Brolle, Nanne och The Boppers har förlagt sin näst sista spelning på sin omskrivna och omtalade folkparksrocktour till Fågelfors Folkets Park den 21 augusti.
– Brolle brukar anlända till folkparksscenerna i sin Cadillac, och vi jobbar på att få till en bilkortege till parken där Brolle får köra först. Helst vill vi att kortegen ska gå från Högsby, säger Mats Persson från parkföreningen i Fågelfors.
– Vi hoppas och tror att det här kan bli en alldeles speciell kväll, och vi är nästan säkra på att det kommer att komma mycket folk till parken, fler än på många många år.
Dessutom kommer Lasse Stefanz, landets mesta dansband, den 8 augusti för sjunde raka året till Fågelforsparkens numera traditionella återvändarfest.
– De andra åren har det kommit över tusen personer till Lasse Stefanz-festen, och det hoppas vi så klart den här gången också, säger Mats Persson.

Fredrik Loberg


Publicerat

i

,

av

Etiketter: