Populära Fagerhults AIK

Det har blivit populärt igen att spela fotboll med Fagerhults AIK.  Föreningen har över 40 spelare och har byggt ett nytt klubbhus.
– Verkligen roligt! säger tränaren Bert-Arne Lundgren.

Som så många andra mindre fotbollsföreningar har Fagerhults AIK upplevt akut spelarbrist. Tommy Gustavsson, 47-årig eldsjäl och back i klubben, fick för bara några år sedan ragga spelare på sin arbetsplats för att föreningen i hans hjärta över huvud taget kunna ställa upp med en a-lagselva i seriesystemet.
Numera ser det helt annorlunda ut. Föreningen har både a- och b-lag och det är konkurrens om positionerna.
– Jamen jag kan tänka mig att den upprustning som vi har gjort i ett nytt klubbhus har spelat en viss roll, säger Tommy Gustavsson.
– Sedan har vi en bra stämning här i föreningen, förklarar han.
Bert-Arne Lundgren, som haft hand om till exempel seniorlag i Målerås och Älghult tidigare är huvudtränare i Fagerhults AIK sedan två år tillbaka.
– Jag tror att det betyder en del för bygden att vi kan ha ett fotbollslag i Fagerhult. Det som också är roligt är att det har börjat komma en del spelare till oss från orterna runt om kring, från Högsby, Fågelfors och även Kalmar.
– Ofta är det kompisar till spelare hos oss som kommer.
Under matchsäsong har klubben träningar två gånger i veckan, plus matcher. Under andra tider på året, som till exempel mitt i sommaren, har föreningen ett antal så kallade öppna träningar då fler än Fagerhults AIK:s egna spelare deltar. Då kommer till exempel Elias Wärnlund, Adam Lundberg, Sebastian Steen och Alf Hermansson. De bor i Fagerhultsområdet och representerar Högsby IK:s pojklag respektive Oskarshamns AIK:s utvecklingslag. Ronja Steen från Björkshult kommer också. Annars håller hon igång med matchande i Virserum/Järnforsens nystartade damlag i seriespelet.
– Det är kul att spela med killarna ibland. Det är lite tuffare, säger Ronja.
Klubben är aktiv på sociala medier och en annan återkommande aktivitet som främjar klubbkänslan är matchen i samband med Fagerhults marknad mellan a-laget och äldre FAIK-veteraner.
Numera håller även gräsplanen på Fagerhults AIK:s idrottsplats Ekingen bra klass.
– Vi hade problem ett tag med vildsvin som bökade upp planen, men nu har vi stängsel runt om som håller vildsvinen borta, berättar Bert-Arne Lundgren.

Text och bild:  Fredrik Loberg


Publicerat

i

,

av

Etiketter: