Publikrekord på Bion i Berga

Med filmen ”En man som heter Ove” har Bergabiografen sprängt alla tiders publikrekord.
Den 6 mars visas den för åttonde gången.

Fram till den här vintern var ”100-åringen” den mest populära filmen på bion i Berga. Från och med julen 2013 visades den fem gånger och lockade 440 besökare. Men den är inte ens i närheten av ”En man som heter Ove”, med Rolf Lassgård och Bahar Pars i två av huvudrollerna.
– Vi har visat den sju gånger hittills. Folk har tvingats vända i entrén eftersom det varit fullt långt innan filmen skulle börja, berättar Torbjörn Midunger från samhällsföreningen.

Vi har så här långt haft över 700 besökare på den filmen.
Många är nyfikna på filmen efter att ha läst boken ”En man som heter Ove”, och alla har nog lite av en Ove i sig, tror Torbjörn Midunger. Därför har Bergabiografen haft flera extraföreställningar, och den 6 mars ska alltså filmen om Ove visas för åttonde gången.
Hela 2015 var ett rekordår för Berga Bio. Aldrig har det visats så mycket film i samhället.
– Att det är möjligt beror på att här finns frivilliga krafter som ställer upp. Till skillnad från många andra biografer sköts den här helt och hållet ideellt, säger Torbjörn Midunger.

Vid årets sportlov visar biografen ”Tsatsiki, farsan och olivkriget” och nya Disneyfilmen ”Zootropolis”, plus ”Den unge Zlatan” på söndagen.
Vi visar filmer fram till 17 april, när folk vill vara ute lite mer igen om kvällarna.

Text och foto: Fredrik Loberg


Publicerat

i

av

Etiketter: