Stockholmsresa

Ann Persson, textillärare på Fröviskolan kontaktade oss på Innehåll om resan man precis genomfört till Stockholm med alla elever som går i årskurs nio.

Eleverna tillsammans med ett tiotal lärare fick en heldag och kväll i Stockholm i torsdags förra veckan. En resa som gav en praktisk inblick i arbetet i Riksdagen där riksdagspolitiker från länet guidade runt inne i Riksdagshuset.
Efter besöket i Riksdagen blev det en liten stund på stan för bland annat shopping. På kvällen tog man sig till China Teatern för att se musikalen Jersey Boys.
– Ett bra sätt för att skaffa sig inspiration för vårens musikal som alla i årskurs 9 deltar. En del av eleverna börjar jobba tidigt med egna manus medan andra lägger i en högre växel de två sista veckorna, varav den sista veckan består av föreställningar berättar Ann.

Tack vare Högsby Sparbank och Lions
– Denna aktivet hade inte varit möjlig utan huvudsponsor Högsby Sparbank och medsponsor Lions i Högsby. Vi är mycket glada över det ekonomiska stöd vi får som möjliggör resan för ungdomarna. Eleverna har precis läst om riksdag och regering i skolan och för några är detta första resan till huvudstaden.
Nästa gång eleverna står på scenen i Fröviskolans gymnastiksal så är det med rekvisita och kläder kopplat till den musikal de valt. Vad det blir, det får du läsa mer om i kommande nummer av Innehåll.
Gunilla C Johansson


Publicerat

i

,

av

Etiketter: