Stor gårdsauktion

I april, närmare bestämt den 26:e, så kommer det att arrangeras en stor gårdsauktion på Kalvenäs Gård i Berga.

Ett event som brukar vara en stor publikmagnet. Dels för att få se maskiner och verktyg gå under klubban vilket i sig är en upplevelse att få se och höra, men även ett trevligt sätt att besöka en gård på.

Vi är just nu i planerings-fasen, men det vi vet redan nu är datumet och att vi startar kl 10.00 säger Stefan Jeppsson och Anette Darberg, Kalvenäs Gård.
Detta är ett ypperligt tillfälle för oss att visa upp gården och verksamheten. Gårdsbutiken är inne på sitt andra år och antalet kunder ökar stadigt i närområdet. Denna typen av gårdsauktioner brukar locka till sig upp emot 1 000 besökare så nu gäller det att planera upp allt runt uppställningsplats för maskiner, parkeringsplatser med mera.
Auktionen går till på så sätt att företagare inom den gröna sektorn anmäler till Stefan och Anette vad det är för maskiner som kan auktioneras ut. Maskinerna ställs sedan upp på gården och själva auktionen föregås av maskinvisning där spekulanter kan inspektera det man är intresserad av.

Förutom själva auktionen så kommer det att finnas försäljning av matprodukter och varor som företrädelsevis är lokalproducerat. Som besökare ska man naturligtvis kunna köpa mat som är producerad lokalt. Gårdsbutiken kommer att hålla öppet hela dagen och eftermiddagen.
Vi är glada över att få denna möjlighet och hoppas att många tar tillfället i akt att ta sig till denna aktivitet.
Gårdsauktionen arrangeras i samarbete mellan bland annat LRF Sydost och Kalvenäs Gård.
Läs mer om gårdsauktionen i nästa nummer av Innehåll.

Gunilla C Johansson


Publicerat

i

,

av

Etiketter: