Tallåsloppet 6 juni

Förra året arrangerades minilopp i samband med invigning av allväders-banorna på Tallåsvallen Ruda. Intresset för en fortsättning av miniloppen var så pass stort att ledarna inom friidrotten bestämde sig för att göra loppen till årligen återkommande och detta på självaste nationaldagen, berättar Anna Ekberg, Ruda IF.

– Alla som ställer upp och deltar i loppet får en medalj och för oss handlar det om att alla ska känna att om man deltar i något av loppen så är man en vinnare. Tallåsloppet är ett sätt att uppmärksamma fri-idrotten och att förena nytta med nöje denna nationaldag. Besökarna kommer att ges möjlighet att prova på andra friidrottsgrenar som
höjdhopp, längdhopp och kulstötning.
I dag så har RUDA IF knutit till sig flera nya tränare inom friidrotten.
– Förutom mig och Heike Schliebener, ingår numera Maggan Drottman, Asbjörn Karlsson, Joakim Månsson, Sofia Petersson och Camilla Törnvall i tränartruppen. Alla är eller har varit aktiva utövare av sport och har ett intresse för friidrott.

friidrottsledareutbildning
– Alla tränarna gick en friidrottsledareutbildning i höstas och ska nu i vår även gå en funktionärsutbildning. Detta för att vi ska kunna genomföra mindre tävlingar i Ruda vilket vi tränare och aktiva ser fram emot.  I dag har föreningen ett 30-tal aktiva ungdomar som utövar fri-idrott, en imponerade siffra för ett mindre samhälle som Ruda.
– Ja vi är så glada och stolta över det stora intresset ungdomar, ledare och föräldrar visar vecka efter vecka så de nya allvädersbanorna används flitigt. Utomhussäsongen för fotbollen och friidrotten har i redan dragit i gång på allvar och alla har sett fram emot att kunna träna utomhus menar Anna.
I och med att man nu har fler ledare och intresset ökat för friidrotten så utökas träningspassen för de lite äldre barnen från ett pass till två pass i veckan.

Innehåll tackar för ett aktivt och trevligt besök i Ruda en vårlig och ljummen dag i april och vi ser fram emot att följa ungdomarnas idrotts-liga framgångar. Ska man döma de sportsliga framgångarna utifrån de glada tillropen från barnen så är vi på Innehåll övertygade om få se ett och annat namn på de stora tidningarnas löpsedlar.
Läs mer om loppet i denna tidnings annons.

Gunilla C Johansson


Publicerat

i

av

Etiketter: