Tårtkalas på nationaldagen

I Fågelfors och under festliga former med tårta och underhållning firar man Sveriges nationaldag.

Att ha ett stort tårtkalas på nationaldagen började man med redan med då man blev årets by 2001.
– Det var ett väl-
besökt arrangemang och efter några år bestämde vi oss för att göra detta till ett återkommande arrangemang  och gjort så sedan sex år tillbaka, säger Stefan, en av de aktiva i kommittén. Då detta är ett samarrangemang mellan föräldraföreningen och samhällsföreningen, så är det fri entré för alla som är medlemmar i någon av föreningarna. Andra glada besökare från 15 år och uppåt betalar en symbolisk entré på 60 kr. Man får mycket för pengarna då vi har bra underhållning i form av Pling Plong Show, Ingemar Bertsson, Rockneby och duon Katja Lundström och Matilda Wärnlund från Högsby.
Ingemar Bertsson är känd från revyframträdande i Kalmar och inte minst för hans tolkningar och spelningar med musik av Robert Broberg. Den mycket duktiga duon Katja och Matilda genomför väldigt uppskattade framträdanden och vi är glada över att dessa artister kommer och underhåller.

Hoppas på rekord
– Den högsta publiksiffran har hittills varit 350 personer, men har vi med oss det fina försommarvädret hoppas vi att kunna slå  detta rekord i år, säger Stefan.
Förutom sedvanliga barnaktiviteter har man i år en ny aktivitet, en gissningstävling där högsta vinsten är en fin TV.

Text: Gunilla C Johansson  Bild: Fågelfors IF


Publicerat

i

av

Etiketter: