Thomas Petersson på scen

På scenen den 23 maj under Möjligheternas kväll kommer, i första hand komikern, Thomas Petersson stå på scenen, och i andra hand underhållaren.

– Min starkaste sida är kanske inte att sjunga utan snarare att få människor att få fram sina leende och skratt. Detta säger alltså årets artist som är inne på sitt 26:e år som komiker som kommer till Möjlig-
heternas Kväll.
– Ja detta ser jag fram emot. Jag tror att jag alltid varit medveten om att man blir bättre bemött om man bemöter andra med ett leende. Detta har jag haft med mig sedan jag var en lite grabb. Man kan väl säga att detta är lite av temat under kvällen. Humor är faktiskt en mental avlastningsyta.

Vad vet du då om Högsby
– Bra fråga, och vet du, jag har faktiskt jobbat tillsammans med en kille som kommer från Högsby, Mattias Lenhoff, en mycket kreativ och bra person. Det var i samband med turnén 2003 med farsen  ”Liket – Var är Zlatan” som vi lärde känna varandra. Efter detta jobb kallas han numera för Högsbyliket. Annars känner jag till att Greta Garbo har kopplingar till Högsby och att den är en mindre ort. Ser som sagt fram emot att komma, är ju själv från en mindre ort. Det händer mycket på de mindre orterna, mer än man tror.

Vad händer på scenen
– Givet är dagsaktuella saker som sker runt om i Sverige och en del från temat jag arbetar med just nu som handlar om att vara glad och positiv, att förhoppningsvis med detta få publiken att skratta.

Vad gör du just nu?
Thomas håller på att avsluta en turné som har passerat 100 föreställningar som handlar om att man bestämmer själv om dagen ska bli bra eller inte.
– Vi behöver påminnas om att det finns många anledningar att vara positiv, att glo ner i backen och tjura ihop går inte, livet blir vad vi gör det till.
I sommar kan du se Thomas och hans kollegor på Krusenstiernska gården i Kalmar. Föreställningen kommer även att sättas upp på Lisebergsteatern till hösten med premiär den 29 september
Så med glimten i ögat, med humor och med en portion allvar möter Thomas alltså publiken som kommer till Möjligheternas kväll.

– Tack för en trevlig intervju och välkommen till Högsby!
För mer info om biljetter, se annons i denna tidning.
Gunilla C Johansson


Publicerat

i

,

av

Etiketter: