25 år som företagare

– Det är 25 år sedan jag och ”ICA- Ove” bestämde oss för att köpa verksamheten av Ann-Marie och Sigurd Bloom. När Ove 1995 gick över till att bli Ica-handlare så gick min syster Ann-Britt in som delägare. För cirka 10 år sedan kom Kenneth och Ann in i bilden och där är vi i dag. En kvartett som jobbar bra ihop säger Johnny Berg, en av delägarna i Högsby Järn och Redskaps-handel i Högsby.

Johnny berättar om livet som företagare och ser tillbaka på de 25 åren med många bra stunder.
– Jag har verkligen trivts med att driva företag och ångrar inte mitt val en enda dag. Att verksamheten rullar på beror till viss del på att vi försöker att hålla hög servicegrad. Den tveklöst viktigaste faktorn till att vi kan öppna butiken varje dag är våra mycket trogna kunder. Jag vill verkligen betona hur vi alla högt värderar att våra kunder återkommer år efter år. Det som också värmer är ju hur den yngre generationen handlar hos oss på grund av att deras föräldrar alltid har handlat lokalt.
Vi har den mest intensiva period nu och fram till i höst då vi säljer och servar mycket inom trädgård och bygg. Kennet har bråda dagar att hinna serva och reparera maskiner, och jag fullt upp på byggsidan. Tjejerna jobbar på i butiken.

Bolist
En viktig draghjälp för butikens breda sortiment har man den fristående kedjan Bolist att tacka för enligt Johnny: – Ja det måste jag säga, det har varit och är bra för oss att kunna erbjuda så mycket i butiken, tack vare kedjan som har närmare 200 medlemmar runt om i Sverige.

Högt i tak
Johnny berättar att tiden som företagare gått fort och att det känns som det var i går han och Ove tog över butiken. Det var två personer som gjorde övertagandet extra smidigt
– Det var ju Veine ”Ada” Adolfsson, Högsby och Evert Sivertsson, Berga som var anställda under 53 respektive 50 år. De två var och är fortfarande riktigt härliga personligheter och som hade minst sagt högt i tak till såväl mig som kunderna.
När Johnny är ledig så tar han sig en tur på MC:n eller åker med familjen till stugan vid Sinnern.
– När hockeyn drar i gång så åker jag mer än gärna till Oskarshamn och tittar när IK krigar på isen, avslutar Johnny.

//Gunilla C Johansson


Publicerat

i

,

av

Etiketter: