Anette och Bengt ställer om

Lågprisbutiken Storken i Långemåla avvecklades av ägarna Anette Solstad och Bengt Hansson. Detta för att kunna lägga sin tid på att åka på marknader och besöka äldre-boenden med sitt utbud av kläder och skor. Då pandemin slog till med full kraft, gränser stängs ner och äldreboenden inte tar emot besök så tog det tvärstopp för duons affärsidé.
Därför har man beslutat att öppna upp den mycket stora och rymliga butiken i Långemåla.

Text och bild: Gunilla C Johansson

– Våra naturliga mötesplatser där vi och våra kunder träffats tidigare är i princip helt obefintliga säger Anette. Våra inköpsresor där vi köper in skor och kläder från flera olika europeiska länder har inte heller varit möjliga senaste tiden. Det gör att vi har fått tänka om, och det rejält.
Som tur är så har vi ett relativt stort lager på skor här i Långemåla, så för den som vill köpa fina sommarskor, allt från högklackat till modeller som liknar sneakers har vi ett stort utbud.
Det vi också har lyckats med som är positivt är att vi köpt loss partier med kläder som finns här i Sverige. En hel del somriga plagg till barn och ungdom. Nu har vi fyllt upp butiken med detta och vi väntar in ytterligare sändningar.

Nya vägar
Duon berättar att i likhet med många andra så gäller det att överleva och hitta nya vägar framåt.
– Det är klart att det är tufft men vi har bestämt oss, detta ska gå. Att köpa saker och ting via lågprisvaruhus tror vi är en styrka med de förutsättningar som nu råder. Här kan man fynda fina plagg till mycket låga priser. Vi har dessutom en nyöppnad loppis med smått och gott.
Vi har några vänner som precis som oss åkt på marknader som vi bjuder in lite då och då som säljer sina produkter här utanför på den stora asfalterade ytan. Här är det lätt att hålla avstånd, både inom- som utomhus, det känns extra bra summerar Anette.


Publicerat

i

,

av