Årets Företagare 2017 Sammy Gabrielsson, Högsbynät

En minst sagt överraskad pristagare mottog utmärkelsen av Marie Hägglund, Karin Sandholm och Rickard Persson från Företagarna Högsby.

– Oj, jag trodde att jag skulle skynda mig hem för att någon hade krockat med en av företagets bilar, å så kommer ni med tårta. Men så glad jag blir över detta, säger Sammy.

-Roligt att kunna överraska och att få dela ut detta pris. Du och Högsbynät uppfyller flera av de kriterier som finns runt utmärkelsen. Bland annat betonas vikten av samhällsansvar vilket ni har då fastigheter berikas med fiber. Ett annat engagemang som du har och som är värdefullt, är att du är aktiv inom Lions menar Karin Sandholm.

Sammy startade företaget redan 1986 och fick priset Årets Företagare redan 1996 och då hette företaget Hemelectronic i Högsby.
– Det har ju hänt en del genom åren och företagsvärlden är föränderlig och det gäller att hänga med. På frågan vilka händelser som varit viktigast svarar Sammy.
– Det svaret får jag nog fundera på ett tag. Det kanske snarare är så att det är helheten och att allt är viktigt på sitt sätt där och då.
Det var en märkbart rörd pristagare som mottog priset.
– Det är klart att det värmer när man får ett erkännande för det vi håller på med och att det verkar uppskattas. Vi har haft turen att kunna rekrytera mycket bra medarbetare som gör allt för att kunderna ska bli så nöjda som det bara går.

Rickard Persson; – Det har kommit in många nomineringar och bra förslag i år, men en enig styrelse ställer sig bakom en mycket värdig vinnare.
I motiveringen går det även att läsa att du jobbar med detta, dag som natt.
– Det är väl det som ingår i rollen för att få nöjda kunder. Att lösa ett problem som är akut en lördagseftermiddag med att säga att, du vi tar detta på måndag, det bygger så att säga inte några lysande kundrelationer.
Sammys fritidsintresse är vida känt, amerikanska bilar.
– Är det någon som letar efter mig när jag inte är på jobbet så är nog garaget ett ganska säkert tips avslutar Sammy.

Lions
Sammy mottog Lions högsta utmärkelse 2015, Melwin Jones Fellow, för sitt idoga arbete med Lionsrörelsen. En ideell hjälpverksamhet som grundades 1917 i USA av Melwin Jones, verksamheten verkar både nationellt som internationellt.
Sammy och Högsbynät går vidare tillsammans med elva andra företag till länsfinalen som avgörs 22 maj. Vinnande företag går där vidare till den slutliga finalen då årets Företagare Sverige koras senare i år.

Motivering
”Sammy Gabrielsson är företagsledaren som med stort engagemang medverkar till att utveckla Högsby kommun. Lokaler finns att hyra, butiker drivs. Han kopplar ihop kommunen med säker fiberanslutning. Allt detta dygnet runt. Han har stor hjärta och ställer alltid upp för sina kunder. Sammy Gabrielsson Högsbynät, mycket värdig vinnare av priset Årets Företagare 2017.”

Text och foto: Gunilla C Johansson


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter: