COOP butiken i Berga

Maria Persson och personalen på Coop i Berga andas tillförsikt för butikens framtid och när vi på Innehåll var på besök så var det en strid ström av kunder som var och handlade. Den lilla butiken är välfylld av ett brett sortiment som man tagit fram tillsammans med sina kunder.

– Precis så är det. Vi har klara direktiv på varor som vi ska tillhandahålla i butiken, men för att våra kunder ska kunna köpa varor som de efterfrågar, så försöker vi i största möjliga mån att tillmötesgå detta.

Blandade nyheter
På personalsidan så händer det en del.
– Josephine Karlsson kommer tillbaka från sin mammaledighet och både hon som vi tycker att det är roligt att hon är tillbaka. Butikens trotjänare Inga-Lill fyller i år 65 år och går i pension till sommaren.
– Det hon inte vet om saker och ting, det vet inte någon annan heller. Vi är så tacksamma för att hon varit butiken trogen i alla dessa år som hon varit här. Inga-lill har arbetat i butiken sedan 1979!!
Detta innebär då att allas vår Johanna Andersson, kommer att fortsätta med en tillsvidareanställning efter sommaren.
Vi kommer även att byta kassasystem som innebär att vi får bort kontanthanteringen och kontanter hanteras framöver endast via ett slutet system. En säkerhetsåtgärd för vår personal men även en förenkling för oss. Det kommer även framöver vara möjligt att kunna ta ut extra kontanter vi köp. Under installationen av systemet så kommer vi att behöva hålla butiken stängd under några timmar en förmiddag, se kommande anslag i butiken.

Traditionella stämman
Maria pushar även lite extra för stämman som traditionsenligt äger rum i Medborgarhuset i Berga.
– Medlemmarna bjuds in för val av Ägarombud samt information om butikens verksamhet. Ägarombud, butikschef och föreningens driftschef kommer att hålla i mötet, och som vanligt serveras förtäring med hjälp av Butiksrådet, och underhållning av lokala musikanter. Som kuriosa kan nämnas att uppslutningen till Bergas stämma brukar slå resten av föreningens butiker… Det finns ett enormt engagemang i samhället för butikens fortlevnad.
Vi fortsätter naturligtvis med våra populära medlemstisdagar och kaffe på fredagar i butiken avslutar Maria.

Gunilla C Johansson


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter: