Enkelt val

Sthina J Evertsson mötte upp Innehåll uppe på Staby tillsammans med lilla Miranda 7 månader.

Vi kom ganska direkt in på vad det var som gjorde att Sthina valde att lämna en väl fungerande restaurangverksamhet till förmån för Högsby.
– Jag blev ju kär och då var valet inte speciellt svårt. Jag driver ju verksamhet här numera men med den stora skillnaden att tidigare så arrenderade jag lokalerna medan jag nu äger och driver alltsammans själv.

Sthina är uppvuxen på en gård i Svenljunga kommun strax utanför Borås. En gård som hon nu äger vilket gör att hon har stark anknytning till sin hemkommun men känner sig ändå mer hemma i Högsby kommun.
– Jag trivs mycket bra här i kommunen och det är en fördel att driva en verksamhet när alla känner till alla. Det finns en styrka i att göra saker och ting gemensamt och det tycker jag att vi i mångt och mycket gör. Att jag nu har byggt ut och satsar på konferenser är för att vi
ligger geografiskt mitt i länet. Det är lätt att ta sig hit och inga problem med att hitta parkeringsplatser.
Att driva företag är en livsstil som passar Stihna och familjen väl och något som hon aldrig har ångrat.
– Att vara sin egen lyckas smed är en drivkraft för mig och jag hoppas att ännu fler vill börja med företagslivet. Ett liv jag varmt rekommenderar. Viktigt är dock att förutsättningar för företagande exempelvis bredband inte stannar upp utan fortsätter att byggas ut.

Omvänd Jantelag
Jag upplever faktiskt att vi har en lite omvänd Jantelag. När det väl gäller så drar vi alla åt samma håll och vi vill att det som är på gång i kommunen ska bli bra.
Sthina hoppas att på 10 års sikt så är det ett stort tryck på Staby och många inbokade konferenser och tillägger,
-Jag saknar inte resorna till Stockholm och all inläsning av dokument, jag vet vad det innebär att ha flera förtroendeuppdrag. Däremot så saknar jag då och då alla de engagerade människorna som jag genom åren träffat genom mina uppdrag.  ”Det är dock viktigt att hela tiden skaffa sig perspektiv på saker och ting och inte minst  intryck för att kunna göra avtryck här och där.”

//Gunilla C Johansson


Publicerat

i

av