Fristående mäklare med mer än 50 års erfarenhet

Vi träffade Mats Calmstierna, Mäklarfirman Ahlqvist AB, på kontoret i Högsby tillsammans med Henrik Ahlqvist, ägare till Mäklarfirman, för en liten intervju.

Duon tillsammans med kollegan Madeleine Carlsson, stationerad i Lenhovda, arbetar numera som en helt fristående mäklarfirma utan att tillhöra någon rikstäckande kedja, som man gjorde ända fram till juni.
– Det tycker vi passar oss och våra kunder bra. Vi vill exempelvis kunna samarbeta med lite olika banker, inte låsa oss vid en och samma bank som det ofta blir när man tillhör en stor kedja. Vårt fokus där vi lägger vår energi är där vi är verksamma, det vill säga i Kalmar, Lenhovda och Högsby.
Det finns en bra balans mellan dessa tre orter då de lever i lite olika cykler. Är det lite lugnare i Högsby, så är det desto mer att göra i Kalmar. Även om det oftast är Mats man möter här i Högsby som vår representant så kan det mycket väl hända att jag hoppar in om så behövs säger Henrik.
– Jag har jobbat här i Högsby i närmare sju år och många av kunderna har lärt känna oss. För oss är det viktigt att finnas på plats och ha kontor i de kommuner där vi är verksamma. Det är även viktigt att vi finns på plats under vardagarna så att våra kunder vet att vi är lätta att nå.

Finns en marknad
Försäljningspriserna på hus går sakta med stadigt uppåt i kommunen. Det är viktigt med underhåll av sitt hus för att trenden ska hålla i sig.
– Ja så är det säger Mats, vi kan se att där man har gjort i ordning köket eller renoverat badrummet, på dessa objekt blir det ofta budgivning.
– Att hålla efter sitt hus och se till att det är i gott skick är A och O för att senare kunna sälja huset till ett, för marknaden, bra pris. Men viktigaste faktorn är ändå läget, sedan kommer läget och därefter läget.

Söker visningsvärd
– Precis så är det. Idag är vi lite kort om personal och det vi söker nu är en visningsvärd. Det vill säga en person som kan visa ett objekt för en spekulant, överlämna en objektbeskrivning och anteckna de frågor som en spekulant kanske har vid en visning. Frågor vi som mäklare svarar på.

Vi på Innehåll tackar för kaffet och hoppas på att fler upptäcker fördelarna med att bo i natursköna Högsby kommun. Mitt i Kalmar län!
Gunilla C Johansson


Publicerat

i

,

av

Etiketter: