Hanåsa sågverk

Sågen är snart i gång för säsongen och exporten till Nordafrika har kommit i gång bra.

Familjeföretaget Hanåsa Sågverk har under åren löpande investerat in anläggningen och står väl rustade inför sågverksbranschens stålbad.
– Ja vi har genom åren jobbat efter principen att det är bättre att underhålla och investera löpande än att ta det i intervaller.
Vi håller nu på att slutföra investeringar i verksamheten som är kopplade till arbetsmiljöverkets krav på sågindustrin.

I skogen
När Innehåll pratade med Stefan så var han ute och tittade på rotposter.
– Vi har redan kontrakterat såväl rotposter som leveransvirke för i år och nästa år. Vi har många självverksamma leverantörer som vi har god kontakt med.
Många vet att de alltid ska ringa till oss innan de börjar aptera för att vi ska kunna betala bästa pris.
Hanåsa Sågverk var en av ett tiotal aktörer som åkte till Kina i våras för att etablera affärskontakter för export. Att etablera nya affärskontakter gör man inte på en kafferast utan det är som alltid en längre process mellan flera aktörer.
– Som tur är så är engelska affärsspråket. Vi kan väl säga så mycket att de vi pratat med ser oerhört positivt på den höga kvalité som vår svenska fura håller. Så vi är faktiskt rätt hoppfulla om att kunna omvandla våra samtal till leveranser så småningom.
Visst är det oro på marknaden, men vi har varit med förr och det gäller att trots marknadens tuffa villkor se problem och hot som möjligheter och bestämma sig för att det ska gå bra. Då gör det avslutar Stefan.

//Gunilla C Johansson


Publicerat

i

av

Etiketter: