Hjälp nära dig

Högsby Sparbank har i dagarna köpt in en hjärt-startare som nu finns strategiskt placerad i bank-lokalen på Storgatan Högsby. En hjärtstartare, vars funktion är att rädda liv med att ge första hjälpen med att få i gång hjärtat igen på en person som fått hjärtstillestånd.

Initiativtagare till bankens investering är Ewa Andersen, VD på Högsby Sparbank, som delvis fått inspiration till detta via sina affärsnätverk.
– Det är flera Sparbanker som tagit initiativ och verkställt beslut om att det ska finnas en hjärtstartare och då vill vi givetvis vara en av dessa banker som tagit detta beslut. Vi anser att det är viktigt att det finns hjälp att få när så nöden kräver. Att stå inför det faktum att inte kunna vara behjälplig vid hjärtstillestånd är något som bara inte får hända.
Ewa berättar vidare om hur stor nytta hjärtstartare runt om i landet har haft. För henne privat så fanns inte hjälpen när hennes egen far behövde, vilket fick en tragisk utgång.
– Det är klart att min personliga upplevelse att min far inte gick att rädda delvis påverkar mig i mitt beslut, men oavsett det så är det oerhört viktigt att rätt hjälp finns att få när man befinner sig ett antal mil från närmaste sjukhus. Att då investera i en hjärtstartare var ett naturligt beslut för oss.

Utbildning
I dagarna har all personal på banken genomgått utbildning i hantering av hjärtstartaren som finns tillgänglig under bankens
kontorstider.
– Vi vill att alla ska veta att det finns en hjärtstartare hos oss på banken om olyckan är framme, även om det inte sker just i bank-lokalen att någons hjärta stannar.
Högsby Sparbank har anlitat TM Utbildning AB (Högsby Taxi) för såväl inköp av utrustning som tillhörande utbildning.

//Gunilla C Johansson


Publicerat

i

,

av

Etiketter: