Lantmännen Maskin på frammarsch

– Kunderna kommer bland annat från Nybro, Målilla och Fårbo men givetvis till största del från närområdet. Tack vare att vi ligger så geografisk bra till och förhoppningsvis för att vi gör ett bra jobb så har antalet kunder ökat.

Detta menar Fredrik Garpenstedt som sedan årsskiftet är anläggningsansvarig för Lantmännen Maskin i Högsby. Verksamheten ägs av lantbrukare och drivs som ett kooperativ, där  huvudsakliga uppgiften är att se till att diverse arbetsmaskiner inom jord och skog rullar och fungerar som de ska.
Verksamheten är belägen strax intill norra infarten till Högsby och bedrivs i samma byggnad som också Swedish Agro har sin butik.
När vi var på besök var det full fart i verkstaden med att serva och reparera lantbruksmaskiner, en betesputs, en Valtratraktor och en John Deere fick sig en behövlig genomgång och översyn.
– Vi är sex personer som arbetar här. Förutom mig så har vi en säljansvarig, en reservdelsansvarig och tre duktiga servicetekniker på plats här i Högsby. Vi servar alla förekommande märken på marknaden Detta är möjligt tack vare investering i ny datorutrustning och utbildning av personal, allt för att kunna felsöka oavsett fabrikat.
Försäljningen av bland annat traktorer, vallmaskiner, tröskor och hackor har ökat och tittar vi på totala försäljningsvolymen har siffrorna dubblerats från 2016 till 2017. Detta bidrar ju till ökat antal  servicetimmar.

Vårbruk – Höstskörd
– Denna tid på året utför vi mest underhållsarbeten, under högsäsong från vårbruket fram höstskörden har vi en mycket intensiv tidsperiod. Då gäller det att vara på tå och se till att reservdelar kommer hem, kanske med bara några timmars varsel. När det är dags att tröska och regnet hänger i luften, då räknas varje minut och det gäller att hänga med i svängarna.
Det är väl det som är det mest positiva med att jobba just här. Man känner verkligen att det vi gör, och försöker göra på bästa sätt, verkligen gör nytta.
När vi ser att vi har möjlighet så servar vi även trädgårdsmaskiner och motorsågar, men som sagt huvudverksamheten är jord- och lantbruksmaskiner.
Fredrik kommer senast som servicechef från Finnveden lastvagnar i Kalmar. Är född och uppvuxen i Drageryd där han bor med fru och två barn.
– Jag tycker att det är skönt att inte behöva pendla till Kalmar varje dag. Men det absolut mest positiva är att jag verkligen trivs på jobbet och att ha förmånen att kunna bo och arbeta i Högsby. De du! avslutar Fredrik.

Text och foto: Gunilla C Johansson


Publicerat

i

,

av

Etiketter: