Måketorps Kött öppnar upp mitt i Fagerhult!

Inom det närmsta halvåret kommer Adéle Gillberg och Fredrik Johansson att öppna styckeri med köttbutik utmed Kyrkvägen Fagerhult i tidigare Roswalls affär.

De kommer att legostycka alla sorters tamboskap och vilt, samt erbjuda hängmörning i kylrum, styckning, vakuumförpackning och etikettering. I butiken skall man kunna köpa lokalt kött med total spårbarhet av producenter i närområdet direkt över disk, berättar Adéle och Fredrik. De har sålt hängmörade nötköttslådor i snart sex år från Måketorp, och har sedan Kalvenäs Kött startade i Berga slaktat och styckat sina djur där. – Vi har ett bra samarbete och tänker utveckla det ännu mer.  Fredrik och Adéle har för avsikt att kunna erbjuda andra lokalt framställda varor i butiksdelen så som t.ex. kallrökt kött, charkprodukter, honung och endel grönsaker mm. Vill du knyta nätverk som producent eller komma i kontakt med Måketorps Kött ring då 0474-51030 eller kolla in på www.maketorps.se
Lördagen den 29/3 serveras det kött från Måketorp på Hotell sankt Olof i Åseda på den lokala matmässan.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: