Ny privatrådgivare som gillar fotboll

Katarina Fungmark Olsson, där har du namnet på Högsby Sparbank senast anställda privatrådgivare. Katarina  med sina ca 30 års erfarenhet från finansbranschen känner sig väl mottagen i Högsby och ser fram emot att möta kunder när det gäller ekonomi.

– Jag har hunnit med några arbetsgivare under denna tid, bland annat ett par år på Föreningsbanken i Hultsfred, och var även med under sammanslagning med Sparbanken.
Katarina kommer senast från Länsförsäkringar Bank.

Vad gör då en privatrådgivare?
– Precis som det stavas, vi arbetar med bankens privatkunder där vi tillsammans med kunden arbetar för en bättre ekonomi. Det kan handla om allt från pensionsspar, sparande och lån till att se över löpande kostnader, alltså vardagsekonomin. Det kan låta enkelt att hålla ordning på sina inkomster och utgifter, men i bland är det inte så enkelt och då finns vi till hands. När man planerar att köpa hus, eller fått oväntade utgifter då kan det underlätta att tidigt ta kontakt med sin bank för rådgivning.
Det är inte alltid lösningen att öka sin inkomster, utan att faktiskt se över sina utgifter. Viktigast är att man ska känna att man alltid är välkommen till sin bank för att kunna planera sin ekonomi, det är det vi är till för förklarar Katarina.
Katarina som bor med sin familj i Hultsfred pendlar varje dag, antingen med bil eller tåg.
– Det är smidigt att åka tåg och så får man sig en lite promenad från stationen till jobbet.

Men vad gör du på din fritid?
– Då har det varit och är mycket runt fotbollsplan. Våra tre söner spelar alla fotboll, så för mig är fritidssyselsättningen solklar. En och annan timme blir det runt fotbollsplanen, hantera logistik runt matcher och planering inför seriespel men även kiosk-arbete på bion i Hultsfred då Hultsfreds Fotbollsklubb driver bio, och kioskverksamheten, så jag har verkligen lärt mig hur föreningslivet fungerar. Annars blir det en hel del träning för min egen del. Gillar numera att löpträna som jag alternerar med simning och annan  träning. Att resa inom som utom Sverige med familjen är även det en uppskattad aktivitet på fritiden.

Tips till Innehålls läsare
• Se över dina lån och försök att amortera nu när räntorna är låga.
• Om du inte redan gjort det, lägg om ditt pensions-spar nu när avdragsrätten helt försvunnit sedan
årsskiftet.
• Kontakta din bank för samtal om ekonomi och försäkringar.

Om Katarina
Favoritfärg – Mörkblått.
Favoriträtt – Självklart kroppkakor med skirat smör.
Favoritmusik – Pop gärna Bruce Springsteen, men är allätare på detta område.
Fritid – Familjen.
Sport – Fotboll (har själv spelat i SK Lojal och Tvärskogs IF).
Gör mig mest arg – När man inte kan stå för det man sagt eller gjort.
Gör mig mest glad – Vänlighet. Det kan vara ett leende i kassakön i matbutitken, eller att man bjuder på sig själv och sin vänlighet för att andra ska må bra.
Om 10 år – Gillar mitt yrkesval och arbetar förhoppningsvis kvar inom finansbranschen.
Detta visste du inte om Katarina – Varit med och spelat fotbollsmatch i Virserum mot TV- laget BK Höjden där Johan Hedenberg mitt under pågående match
lyfter upp mig på sin axel och bär ut mig från fot-
bollsplan. Vad gör man inte för att få lite action i TV-rutan. Roligt hade vi i alla fall när de var på besök avslutar Katarina.

Gunilla C Johansson


Publicerat

i

,

av

Etiketter: