Smart hemmakontor

Ett hemmakontor är en plats där man sköter hemmets administration. Där ska det vara ordning och reda med var sak på sin plats. Men det ska också vara bekvämt och trivsamt. Här tipsar vi om smarta lösningar för hemmakontoret.

Placering
Allra bekvämast är naturligtvis om hemmakontoret får ett alldeles eget rum, men för många är detta en omöjlighet. Då gäller det i stället att leta bra utrymmen i andra delar av hemmet. Det kan vara under trappan eller i en del av vardagsrummet, köket eller hallen. Undvik dock att ha kontoret i sovrummet – det är en plats för vila.

Inredning
Tänk smart och utnyttja utrymmet maximalt. Glöm inte att använda rummets höjd. Det finns massor av effektiva förvaringssystem i form av hyllor, hurtsar och lådor som kan anpassas efter olika utrymmen.

Nätverket
De flesta hem idag har minst en dator och många har fler. Med ett trådlöst hemmanätverk slipper man många sladdar och gör det möjligt för alla familjemedlemmar att utnyttja nätverket, den trådlösa skrivaren och andra enheter.

Ordning och reda – var sak på sin plats
Se till att det finns en plats för allt – även minsta lilla gem. Ett välstädat skrivbord är skönt, speciellt om man är fler som ska dela. Dela upp förvaringsutrymmet så att alla har sin hylla och använd gärna färger för att dela upp pärmar och tidskriftssamlare efter person eller kategori. En anslagstavla är bra för kom-ihåg-lappar, men glöm inte att rensa den med jämna mellanrum.

Bra möbler
Det är viktigt att ha arbetsmöbler som man sitter bekvämt i. Är det fler i familjen som tillbringar mycket tid i kontoret så kan det vare bra med höj- och sänkbara möbler. Ordentlig belysning är jätteviktigt – man ska inte sitta och kisa framför datorskärmen.

Personlig touch
Sedan är det ju trivseln. Bara för att man kallar det hemmakontor behöver det inte se ut som ett kontor. Lägg hellre betoningen på hemma och inred med din egen personliga stil, tavlor, fondtapeter och roliga detaljer. Då blir det mycket roligare att betala räkningarna…

Text: Simon Phillips


Publicerat

i

,

av

Etiketter: