Hemleverans av kärvar

Lions Clubs Tomas Stalsbo och Björn Lennartsson.

Nu har Lions Club i Högsby bestämt sig, du som tidigare köpt eller vill köpa kärvar av Lions, ring, maila eller skicka ett SMS så ser Lions till att din beställning körs ut till där du bor.

– Det blir ju så här när pandemin ställer till det för oss alla. Vi varken får eller ska träffas på samma sätt som vi brukar vilket gör att den som tidigare köpt av oss genom exempelvis julmarknaden inte kan detta då den är inställd. Samtidigt som vi vet att många traditionsenligt vill köpa kärvar av oss. Dels för att det är ett trevligt inslag där man bor, fåglarna får lite mat och att de pengar vi får in gör stor skillnad både lokalt, nationellt som internationellt betonar Tomas Stalsbo, president Lions Club Högsby.
Du som vill köpa en eller flera kärvar, hör av dig till Lions antingen via mail, telefon eller SMS så ser vi till att leverera uppmanar Tomas.
Vi har även beslutat att vi kör ut beställda kärvar till mottagare i hela Högsby kommun och Bockara. Vi tar emot beställningar fram till Lucia så vi hinner leverera ut allt före jul, då Tomten dyker upp.

Apropå Tomten, hur blir det med den omåttligt populära och mångåriga traditionen med Tomteparaden i Hanåsaskogen där Tomten tar emot barnens önskelistor och sjunger och spelar.

– Hanåsatomten och Nissarna i Hanåsaskogarna har ju samma krav på sig som vi alla andra med att ta ansvar och hålla avstånd. Ännu så länge har vi inte tagit något beslut i detta, men det lutar dessvärre åt att även detta ställs in och att Tomten får hålla sig på avstånd.
Jag och vi på Lions vill rikta ett stort och varmt tack till alla som ställer upp och arbetar ideellt och inte minst ett stort tack till

Lindhs Djur och Natur som upplåter mark och sår så att vi kan skörda havre till kärvarna som brukar gå åt som smör i solsken summerar Tomas.

Text: Gunilla C Johansson
Bild: Ingvar Gunnarsson


Publicerat

i

av