Årtiondets publiksuccé

Brolle, Nanne och The Boppers gjorde den största publiksuccén på årtionden i Fågel-forsparken möjlig. Nu öppnar alla inblandade för en ny rockfest i parken nästa sommar.

Partyt som avslutade årets parksommar började redan tidigt under augustikvällen i Högsby. Hundra raggarbilar med förare och passagerare från olika delar av landet samlades där för att rulla mot Fågelfors. Kortegen med bilar lockade åtskilliga åskådare i bland annat Nötebro innan de brummade uppför parkbacken och drog igång tidernas musikkalas i parken.
– Ja, det går väl knappast att kalla det här annat än en supersuccé. Det var en härlig stämning, mycket folk och bra drag från scenerna, säger Mats Persson från Fågelfors Folkets Park.
Cirka 1 600 besökare kom till parken den här sensommarkvällen.
– Vad jag känner till har det inte varit så mycket folk i parken sedan Snoddas uppträdde här i början av 1950-talet, säger Mats Persson.
Att Brolle, Nanne och The Boppers också trivdes med kvällen gick det inte att ta fel på.
När jag pratade med Brolle efteråt berömde han publiken och så sa han att vi har en superscen i vår natursköna park med slänten framför scenen, där  mycket folk får plats på en gång. Den är helt idealisk för ett arrangemang av det här slaget.
Nanne var också helnöjd med stämningen och alltsammans.
Förhoppningarna nu är att det blir en rockfest med Brolle i spetsen i Fågelforsparken även nästa sommar.
– Vi har anmält vårt intresse till Anne Segelström från arrangörsbolaget som stått bakom årets folkparksturné. Vi har sagt att om det blir en turné nästa år också i samma eller någon ny konstellation så vill vi gärna vara med igen, berättar Mats Persson.
Hon var också överväldigad över gensvaret här i vår lilla by.
Det var härligt att se att många frivilliga ställde upp och jobbade den här kvällen. Vi var ungefär hundra personer.

/Text och bild: Fredrik Loberg


Publicerat

i

,

av

Etiketter: