En dröm har gått i uppfyllelse

I förra veckan var Innehåll och besökte Elisabeth Blom i Långemåla. Hon och hennes man och deras två små barn ”blev med hus” i våras. Något som under många år varit en dröm för Elisabeth Blom.
-Jag är uppvuxen i granngården här i Långemåla, och allt sedan jag var liten har jag sagt att när detta hus blir till salu, så vill jag köpa det. Tidigt i våras fick jag kontakt med husägarnas son som hade hört att vi var intresserade. Vi bokade möte för husvisning och kom därefter snabbt överens om köpeskilling. Glädjen var stor ska du veta, när vi satte våra namnteckningar på köpeavtalet, berättar Elisabeth.

Stort renoveringsbehov
Som nyblivna villaägare stod familjen inför renoveringsarbeten som har en förmåga att snabbt gräva hål i plånboken. Men så såg Elisabeth att Sandholms hade en tävling där högsta vinsten var färg för hela
8 000 kr.  Alla som handlade och fyllde i en talong deltog i utlottningen. Elisabeth blev glatt överraskad när Karin från Sandholms ringde.
– Ja hon ringde och bad att få gratulera till vinsten och den kunde ju inte komma lägligare eftersom vi höll på att måla om utvändigt och renovera invändigt.
Vi har tillsammans med släktingar lagt ned mycket tid på renovering av huset. Renovering är något som vi alla gillar att hålla på med. När man ser vad vi åstadkommit själva, ja det ger en bra känsla. En del jobb, som elarbeten, får man inte göra själv men att måla, tapetsera och snickra det går hur bra som helst.
Redan under mitten av 1850-talet bebyggdes den nuvarande tomten, men huset revs för att ge plats för nuvarande hus, som uppfördes 1925.

Har din dröm också gått i uppfyllelse och vill du dela med
dig , kontakta oss på redaktionen

Gunilla C Johansson


Publicerat

i

,

av

Etiketter: