Inspirationsträff för besöksnäringen

I slutet av april, närmare bestämt den 29:e vill Högsby kommun och Misteln hälsa företagare, föreningar och organisationer varmt välkomna till en inspirationskväll.

Vi hoppas på att många tar chansen och kommer på detta möte och låter sig inspireras av hur vi kan utbyta idéer och erfarenheter inom just besöksnäringen. Det är ett sätt för oss att stärka besöks-näringen. Det handlar inte bara om att ta hand om besökare till kommunen, utan även om hur vi kan få fler kommuninvånare att upptäcka allt det fina som finns här.
Temat för kvällen kommer att vara de goda exemplen på hur samverkan och hur aktörer som har likande målbild kan göra att en by eller region åter kan blomstra.
Föredragshållare som kommer till oss denna kväll är bland annat representanter från Virum Älgpark som berättar om hur besökare till parken generar ringar på vattnet för exempelvis Tuna By där ny-etableringar varit möjliga tack vare ökat genomströmning av besökare.

Det vi ser som viktigt och som vi kan göra för att vara en del i kommunens utveckling är att arrangera informationsmöten där dialogen mellan aktörer och kommunen kan vara en pusselbit. Under kvällen kommer även representant från Vilse AB, Kalmar att berätta om hur man utvecklat sitt förtaget inom turism.

Carina berättar vidare.
Vi kommer även att informera och diskutera om den gemensamma portalen Visitsmaland.se. En portal för hela regionen Småland och där de allra flesta kommunerna är ansluta till, så även vi.

Carina uppmanar alla företag organisationer och föreningar att   komma denna kväll, men är man förhindrad kontakta Carina så att kontaktuppgifter till verksamheterna kommer in på portalen. Glöm inte vikten av att beskriva din verksamhet med bilder. En bild säger ju mer än 1 000 ord.
Läs mer om informationsmötet i denna tidningsannons.
Text: Gunilla C Johansson. Bild: Susanne, Misteln


Publicerat

i

av

Etiketter: