Ingenting är omöjligt… vissa saker tar bara lite längre tid!

Ett motto som jag kontinuerligt använder mig av och som i all sin enkelhet också är så väldigt sant.

Jag är övertygad om att vi kan lyckas med det vi väljer att ta oss för, det enda som krävs är att vi tillsätter, de till framgångsreceptet, rätta ingredienserna – vilja och ambition. Viljan och ambitionen att våga växa och utvecklas måste alltid finnas. Viljan och ambitionen att våga växa som företag och organisation, ambitionen att våga växa som människa, att våga kliva ur sin ”trygghetszon” och att våga tänka annorlunda – ”Think outside the box”.

Hur skulle världen som vi känner den sett ut idag om det inte funnits personer som vågat gå emot strömmen och fattat, för delar av omvärlden, då felaktiga beslut?

”Ni kommer aldrig att lyckas. Fyrmannaband är ute. Åk hem till Liverpool…”
Chef på skivbolaget Decca, till medlemmarna i Beatles 1962

”När Parisutställningen nu stänger kommer elljuset att försvinna med den och aldrig mer omtalas”
Erasmus Wilson, professor vid universitetet i Oxford 1878

”Jag tror att det finns en marknad i världen för kanske fem datorer”
IBM’s styrelseordförande, Thomas Watson 1943

Nu kanske ni undrar vad detta har med Högsby kommun och inte minst mig som läsare att göra? Jo, det är så att jag ser en enorm utvecklingspotential i Högsby kommun, men samtidigt är det så att alla har ett ansvar för att för att vi ska lyckas, och det är endast tillsammans som vi kan utföra stordåd.

Alla kan på ett eller annat sätt dra sitt strå till stacken, men för att komma dit måste vi också våga lämna vår ”trygghetszon” och vara öppna för nya tankar och idéer. Citaten ovan visar inte minst på att vad som känns konstigt och väldigt fel idag, kan vara en självklarhet för alla imorgon, d v s ingenting är omöjligt… vissa saker tar bara lite längre tid!

Jonas Högquist
Utvecklingsstrateg, Högsby kommun


Publicerat

i

av

Etiketter: