Ny medarbetare på Vuxenskolan

Anna-Karin Cederstrand Karlsson började redan 2007 på Studieförbundet Vuxenskolan, och har arbetat i huvudsak inom organisation. Sedan december förra året tillträdde hon tjänsten som verksamhetsutvecklare för Högsby och Oskarshamn, något som hon verkligen ser fram emot att få arbeta med.

– Det finns så många föreningar och verksamheter som gör så mycket bra men som kanske når en begränsad målgrupp. Det vi som studieförbund då kan erbjuda är att belysa föreningars verksamhet, och via kursverksamhet öka antalet aktiva i en förening eller att öka kunskapen om det föreningen verkar för.
Vi har kurser från enstaka träffar till de som sträcker sig över två terminer. Finns det ett tema eller ämne att bygga på så är kursen nästan hemma. En kursledare och deltagare gör resten.

Men handlar allt om att gå en kurs för att lära sig något?
– Nej, och där berör du en viktig sak. För många är det givetvis så, att en kurs i exempelvis beskära träd, lära sig hur en läsplatta fungerar eller kurs i smide, handlar om att lära sig något. Men för en stor del av deltagarna handlar det om att känna tillhörighet. En del kanske går en kurs i något som man redan kan för att man vill träffa fler med samma intresse. Det finns många skäl till varför man vill gå en kurs.

Pendlar
Anna-Karin bor i Vimmerby och har för tredje gången, som hon själv säger, fått världens finaste titel, nämligen farmor.
– Ja, det är fantastiskt att få förmånen att vara en del i barnens och barnbarnens liv.
Anna-Karin berättar att hon är med i hela fyra olika körer, och då frågar vi, hur hinner du med detta?
– Vill man så kan man, och att sjunga i kör går inte riktigt att beskriva hur roligt det är. För dig som inte sjungit i kör, häng med någon som gör det och testa på det, du kommer inte att ångra dig.

Satsning på Högsby
Det har under en tid inte funnits någon person som arbetat direkt med Högsby och deras verksamhet, hur kommer det att märkas att du kommer vara mer aktiv i kommunen?
– Dels så kommer jag att arbeta med uppsökande verksamhet för att bygga upp ett nätverk bland föreningar. I en förlängning hoppas jag även på att vi fysiskt kommer att finnas på plats i Högsby en till två dagar i månaden. Redan i dag jobbar jag från kontoret i Vimmerby och Oskarshamn, men som sagt ambitionen är även att vara på plats i Högsby.

Anna-Karin hoppas på kontakt
– Jag hoppas verkligen att du som läser denna artikel och är aktiv i någon förening, är med i ett tjejgäng eller om du och några grannar vill veta mera om hur man startar en kurs, kontaktar mig. Det går att hålla kurser i det mesta och jag vet att föreningslivet är starkt i Högsby och att det finns mycket matnyttigt att lära ut till andra.

Vi hälsar Anna-Karin varmt välkommen till kommunen och hoppas på att allt fler åker hit för att gå på kurs.

Text och bild: Gunilla C Johansson

 

 


Publicerat

i

, , ,

av

Etiketter: