Öppet hus på HUC nu på onsdag

 

Inom kort har du chansen att uppleva Högsby UtbildningsCenter så nära du bara kan, utan att börja som elev.

Nästa onsdag, den 29 november, håller nämligen skolan öppet hus och man hoppas på ett välbesökt öppet hus.

– Ja det gör vi verkligen! Vi och våra elever vill mer än gärna visa upp skolan och pågående elevarbeten, allt för att inspirera och få fler att välja HUC som sin gymnasieskola berättar rektor Christina Henriksson.

Idag erbjuder gymnasiet utbildningar inom Barn och fritid, Handel, Samhällsvetenskap, Vård och omsorg, Industri samt Introduktion och SFI. Detta får ni information om under kvällen.

– SFI kommer att ha öppet hus och ta emot besökare för att visa upp de nya, fräscha och moderna undervisningslokalerna som finns sedan en tid tillbaka. Den lokalbrist som vi tidigare har tampats med är nu åtgärdad och alla elever har sin plats i skolan.

Själva öppet hus startar 17:30 och håller på under cirka två timmar.

– Flera aktiviteter är planerade under kvällen, allt från matlagning till musikquiz, tipsrunda och enklare fika. Några av våra UF-företag kommer också att finnas med. Vi är många som är på plats denna kväll för att svara på frågor.

 

Huvudpersoner

– Vår målgrupp och huvudpersoner denna kväll  är alla elever i årskurs åtta och nio tillsammans med vårdnadshavare. Ett av våra mål och som vi hittills lyckats bra med är att alla elever går ut skolan med en gymnasieexamen. Vi har flera elever som går vidare med fortsatta studier som exempelvis högskola. Vi har även elever som disputerat. För elever som gått vård eller svetsutbildningen finns det goda möjligheter till arbete direkt efter avslutade studier.  Vi är inte skolan i länet med flest gymnasieelever men kanske skolan där vi ger elever lite mer tid att nå sina mål, avslutar Christina.

 

 

 


Publicerat

i

,

av

Etiketter: