Utpendlande profil

Jonas Erlandsson, född och uppvuxen i kommunen gillar verkligen det mesta även om det finns
lite saker att förbättra. Efter grundskolan så flyttade Jonas till Kalmar för vidare studier.

– Jag gick en utbildning inom Hotell- och restaurang. Bodde i Kalmar ett halvår under studietiden men dragningskraften tillbaka hit var starkare än utbudet i Kalmar. För mig så var det idrotten, alla träningspass och matcher inom handboll och fotboll som gjorde att jag flyttade tillbaka. Nu när jag har familj så är dragningskraften mer att vi känner oss rotade här med närheten till skola, dagis och fritidsaktiviteter. Vi tycker båda att skolan är bra och våra båda barn trivs bra.

Pendlar varje dag
Jonas arbetar i dag på Scania i Oskarshamn som svetsare på karosseriverkstaden. Att pendla till jobbet ser han som något naturligt.
– Både jag och min fru pendlar till jobbet och det har vi aldrig sett som ett problem. Ingen av oss har känt något behov av att flytta, snarare det omvända. Här finns fik, kultur och idrott och god samverkan med kranskommunerna. Föreningslivet är viktigt för mig och har även varit ett sätt för mig att engagera mig i den kommun jag faktiskt bor i. Vi värderar båda tryggheten och närheten till skola och fritidsaktiviteter högt och sätter detta i första rummet.

Fördelar
Jonas hoppas att fler ser det positiva som finns med en mindre ort.
När Jonas var yngre så var det idrotten och samhörigheten det viktiga, nu när han är lite äldre så är en bra barnomsorg, trygghet och närhet A
och O.
-När det gäller handel har vi kanske inte det breda utbudet, men det vi har håller hög service och det är viktigt för mig.
Jonas poängterar att det är viktigt att vi alla som på något sätt har koppling till Högsby lägger tonvikten på det som är bra, det gör ju att allt blir så mycket mer positivt.
”-Det är ju det som vi ska vara bäst på, säga bra saker.”

– Mitt tips till dig som är ung, håll fast vid idrotten på ett eller annat sätt. Skaffa dig ett körkort och bo gärna i kommunen, vi har bra pendlingsavstånd. Perfekt att bo i kommunen när du blir äldre och vill bilda familj.

//Gunilla C Johansson


Publicerat

i

,

av

Etiketter: