Bakom kulisserna

Innehåll hälsade på det glada gänget bakom Rudarevyn i Ruda, Folkets Hus. Bommarna genom samhället var som vanligt lite väl länge nerfällda, men till sist passerade tåget och bommarna fälldes åter upp och Innehåll kunde ta sig till rep- och föreställningslokalen.

Vi frågade alla som var på plats vad det är som gör att just hon eller han engagerade sig, vad de har för roll och vad man gör när man inte är och repar.

Sara Velke – Tar hand om ljus och lite ljud, det är roligt att få vara med och mycket är bra med revyn men bäst är att man känner igen sig och att man satsar på aktuella händelser. Jag går i 8:an på Fröviskolan och trivs bra här. Kanske pluggar jag vidare inom foto.

Ann-Krestin Johansson – Står på scenen för andra året. Trodde inte att jag skulle våga, men jag gör detta dels för att det är så himla roligt, men även för att visa för mig själv att jag vågar göra något nytt och våga stå på scen inför andra. Mina roller är snälla, de lite mer vassa och tuffare scenerna får de som har lite mer skinn på näsan ta. Jag bor i Högsby och arbetar på ett gruppboende i kommunen.
Elinore Wikström – Är den som syr upp scenkläder och i år är det mycket speciella scenkläder som sys upp. Så det blir nog en riktigt spännande revy. När jag inte är här så sysslar jag gärna med hus och hem. Här har vi en så fantastisk sammanhållning som innebär att man med lätta steg tar sig hit.

Linda Thunberg – Har stått på scenen under några år, men gör det inte i år. Jag hoppar in och hjälper till backstage där det behövs. Det bästa med  detta är att se hur allt slit och arbete som läggs ned på revyn resulterar i bra framträdande och nummer med knorr. Underbart och se hur alla bjuder på sig själva och vågar skoja om saker och ting som i grunden kan vara allvarliga. Jag bor i Berga och trivs med tillvaron med att arbeta som frisör och deltid inom vården.

Sussi Sidenbäck – Var med de första 3 åren och är efter långt uppehåll nu tillbaka igen för fjärde året. Alltid gillat att synas och driva saker och ting till sin spets. Att få göra saker och ting roligt och få med sig publiken och tycka detsamma, det är bara så underbart. Har under många år varit med i revyn i Misterhult under mitt uppehåll från Rudarevyn. När jag inte är här arbetar jag på Juvelernas Hus och alla fina barn här i Ruda och pendlar hit från Högsby.

Anders Brandell – Pendlar gärna hit från förorten till Kalmar och är som dom säger regissör. Kul att arbeta med detta gäng. Man har en god och stabil stomme att arbeta utifrån och där lång erfarenhet varvas med kort erfarenhet av revy, vilket skapar god dynamik. Personligen trivs jag på de lite mindre scenerna man kommer nära publiken och en stämning som man nästan kan ta på. Den som kommer i år får uppleva stark, bra och riktigt häftigt musikval till de olika numren. Janne och Roger har jobbat hårt med musiken i år. Bäst av allt är att här är mycket högt i tak, känslomässigt, det är just därför vi fungerar så bra ihop.

Laila Johansson – Har tidigare stått på scenen, nu är det backstage som gäller och hjälpa till att klä på, klä av och serva gänget på scenen.  När jag inte är här så vaktar jag kylskåpet, haha. Är ju före detta lantbrukare och nu skogsbrukare så jag vet vad jag ska sysselsätta mig med om dagarna på gården i Bötterum, Långemåla. Här är min speciella roll att vakta manuspärmen.
Ulla-Britt Thunberg – Är inne på mitt tredje år med att arbeta backstage. Jag hjälper, som Laila, till med kläder, kringservice och är sekreterare. När jag inte är här så arbetar jag inom äldreomsorgen och trivs bra med mitt jobb som innebär att jag pendlar från Berga där jag bor.

Eva Velke – har liknande roll som jag och Laila med att hålla ordning på allt runtomkring scenen.

Maggan Drottman – Står mycket på scenen och man frågar sig själv ibland varför man utsätter sig för detta, att klämma in en 2 timmar lång revy på tid som man egentligen inte har, men det där drivet, att det är så roligt och att få med publiken är obetalbart. Man får inte tänka på tiden man lägger på all repetition, det handlar om att göra något man tycker om, det gör livets guldkant. Till vardags driver jag barnstugan Juvelerna och har fullt upp i rollen som tvåbarnsmamma.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: