Boktips !

Boktips dig som är ung:
Glasbarnen av Kristina Ohlsson
ISBN 978-91-87027-32-1
Mystiska och skrämmande saker händer i det gamla huset som Billie och hennes mamma nyss flyttat in i. Inte blir det bättre av att Billie varit tvungen att flytta från stan och kompisarna och därför känner motvilja mot huset från första dagen. Varför svänger taklampan utan att någon har rört den och vem är det som knackar på Billies fönster på natten? Tur att Aladdin finns och att han stöttar Billie när hon bestämmer sig för att ta reda på vad som är fel. Spänning från första sidan…

Ved av Lars Mytting.
Allt om huggning, stapling och
torkning – och vedeldningens själ.
ISBN 978-91-27-13396-9
Detta är en bok som redan hunnit få kultstatus i Norge, där den först gavs ut. Här beskrivs inte bara hur man hugger, bär, klyver, staplar och eldar med ved på bästa sätt, utan även olika människors mycket speciella förhållningssätt till just ved. Författaren irriterade sig på att i ungdomen få bära in blöt och frusen ved åt familjen och kanske som en reaktion på detta började han intressera sig för ved och hur vedeldningen påverkar oss människor. En värdefull bok med vackra bilder. Rekommenderas varmt (!) i dessa bistra tider.

Hej mage! För dig som vill må bättre i magen av Maria Jernsdotter Björklund
ISBN 978-91-980633-0-1
Flera miljoner svenskar går omkring med magbesvär som yttrar sig i bullrig, värkande och knipande mage. När översta byxknappen inte går att knäppa och magen tycks leva sitt eget liv då önskar många lite lugn och ro i magtrakten. Denna bok ger handfasta tips och råd om hur du skall kunna äta vanlig, hederlig mat och ändå må bra. Varför inte följa bokens råd och ta en ”bomullskur”?

Välkommen till Högsby kommunbibliotek!
Öppet: Måndag-fredag 9-18. Lördag 10-13
Tel 0491-29159 biblioteket@hogsby.se


Publicerat

i

,

av

Etiketter: