HögsbyHöst laddar om

Hallå bibliotekschef Anna Lundberg, varje höst brukar föreningar, företag och kommun gå samman för att marknadsföra aktiviteter som äger rum fram till jul, runt om i kommunen. Det under begreppet HögsbyHöst.

Text: Gunilla C Johansson. Bild: Privat

Förra hösten blev många evenemang inställda, så även HögsbyHöst, detta på grund av pandemin, hur ser det ut i år?
– Jo det ser mycket ljusare ut ännu så länge när det gäller restriktioner och därför hoppas vi få in planerade aktiviteter för att fylla höstens program med många spännande aktiviteter.
Vi uppmanar föreningar och andra att redan nu skicka in evenemang som äger rum i slutet av oktober samt november och december så vi får med dessa programmet för HögsbyHöst.

Är HögsbyHöst viktigt?
– Ja absolut, ett normalår har vi ett fullmatat program. Föreningar är duktiga på att arrangera evenemang och likaså en hel del där kommunen står som arrangör. HögsbyHöst brukar starta upp redan i september, men är i år senarelagd. Av naturliga skäl är det en lite trevade start på grund av läget i landet och världen, men vi precis som alla andra hoppas på att läget inte förvärras utan att det går att arrangera aktiviteter.

Finns det redan nu saker på gång som går av stapeln i höst?
– Ett par smakprov på aktiviteter under oktober månad, det blir en kulturmåndag på biblioteket med författarbesök av Boel Werner. Vi har även familjelördag med musik den 2 oktober som äger rum i Högsby och Ruda. Tanya Wayra kommer bland annat att spela på trummor, en riktigt häftig upplevelse kan jag redan nu utlova.
Nu hoppas vi att alla som har möjlighet går in på kommunens hemsida och lägger in evenemang så vi får en härlig aktiv höst hälsar Anna.


Publicerat

i

av

Etiketter: