Mästerlig folkmusik med ung attityd!

Emådalens kulturförening och Högsby kommun kultur & fritid är glada att presentera gruppen Nordic!
Måndagen den 5 november kl. 19.00 intar gruppen Nordic scenen på Kulturcentrum Tegelbruket i Högsby. Nordic spelar nyskapande folkmusik med influenser från bluegrass, latin, reggae och jazz. På Folk- och världsmusikgalan 2010 vann gruppen pris i kategorin

”Årets samspel” och 2011 var det dags igen för seger i kategorin ”Årets grupp”. Juryns motivering löd ”Strängar i sällsynt samklang parade med en nyfikenhet som inte väjer för det annorlunda och oväntade. Grovt och grant på samma gång. En grupp som syns och hörs med en energi och charm som slår ut det mesta.”

Nordics senaste cd Hommage fick mycket positiva recensioner när den släpptes i början av året. Anders Löfberg är en av medlemmarna i gruppen och han har sina rötter i Högsby kommun. Som son till rikspelman Bengt Löfberg och hans fru Eva (som ofta framträder med sång och musik inom den småländska folkmusikens tradition) kom han tidigt i kontakt med folkmusiken.

Efter sin uppväxt i Århult utanför Grönskåra blev det studier på musikhögskolan i Stockholm, där han träffade de övriga medlemmarna i gruppen. På konserten kommer även nyckelharpspelaren Emilia Amper att deltaga.


Publicerat

i

av