Innehåll nr 7 juli 2013

ängs natursköna Emån finns flera fina platser att stanna till vid när man tar bilen, cykeln eller MC:n.
Ett annat sätt att uppleva Emån är via vattenvägen.
Ett företag som tagit fasta på upplevelseturism är Emåturism, som nu är inne på sin andra turistsäsong där stuguthyrning kombineras med kanot- eller kajakturer.

Vår premiärsäsong gick över förväntan när det gäller uthyrning av kanoter och kajaker och den har börjat riktigt bra i år också. Intresset för semester eller aktiviteter kopplat till naturupplevelser ökar stadigt år från år och då faller sig vår satsning naturlig och logisk. Vi hoppas att kunna vidareutveckla verksamheten med olika former av paketlösningar.

Vi har ju också ett spännande naturreservat, Lixhultsbrännan inpå husknuten, som är ett bra exempel på mervärde till Emån, säger Ewa Engdahl, Emåturism Lixhult.
Ewa och Gert visar runt på gården och vi stannar till vid de smakfullt inredda stugorna, där hunden Tilda nyfiket följer våra steg. En ljus och modern färgsättning i välutrustade stugor skall locka fler att uppleva naturen på nära håll. Gerts ardennerhästar, som betar i hagen precis bredvid, är också ett levande inslag i livet på landet.

Emåturism …
Mittpunkt informerar …
Campa – Bada – Sola …
Högsbydagarna …
Fiske i Emån …

Innehåll Nr 7 juli 2013

2013-07-1


Publicerat

i

,

av

Etiketter: