Ny inköpare på Sydved

Jakob Karlsson, där har du namnet på nya inköparen på Sydved, som tagit över rollen efter Marcus Bloom som lämnat Sydved för nya utmaningar.

– Jag ser fram emot att träffa befintliga som nya leverantörer i Högsby. Det som är extra roligt i Högsby är att det finns många självverksamma skogsägare och att det är många som bor på och driver sina skogsfastigheter menar Jakob.
Jakob kommer senast från Sveaskog. Efter avslutade studier som skogs-planerare ser han nu fram emot att erbjuda skogliga tjänster med allt från försäljning av skogsplantor till helhetslösningar.

Hur ser priserna ut just nu för timmer och massaved?
– De ser fortsatt bra ut nu till våren. För hösten är det svårt att säga hur det blir, men signalerna från marknaden är att det troligen är fortsatt bra priser.
På sin fritid lägger Jakob mycket tid på att vara aktiv med arbete i skogen eller så blir det en tur till skogen med de två jakthundarna.
– Jag jagar även fotboll som fotbollsspelare i Hultsfred och division 4. Gillar att vara aktiv på min fritid och att vara utomhus.

Tips till skogsägare
– Fortsätt det goda arbetet med att röja din ungskog. Det lönar sig att röja i tid. Medelstammen vid gallring ökar dramatiskt och därmed även nettot om man röjer i tid. När larmrapporterna kom om att det var stora arealer ungskog som aldrig sett en röjsåg så var det många som tog tag i just detta. Det har resulterat i ett rejält uppsving och allt fler vågar och klarar av att röja sin ungskog.

Text och bild: Gunilla C Johansson


Publicerat

i

, ,

av