Sommarcafé på Staby

Två unga tjejer, Elsa Kvarnlid och Ellen Hällmar, bemannar sommarcaféet på Staby, Högsby i år. Båda ser fram emot att jobba inom restaurangvärlden efter avslutade studier på gymnasiet.

– Ja, att få eget ansvar och driva caféet i sommar känns roligt. Nu hoppas vi på att många stannar till och fikar, säger Elsa Kvarnlid, som tidigare har arbetat på Staby, i såväl köket som med servering. Själva caféet är i den lilla sidobyggnaden som även kallas för kurran.
– Det känns extra roligt att kunna erbjuda jobb  till unga tjejer som bor i kommunen. Dessutom är planerna att de stannar kvar och fortsätter att jobba på Staby Gårdshotell efter att sommarcaféet stängt för säsongen, säger Sthina J Evertsson, Stabygården.
– Vi erbjuder allt från matiga pajer till nybakat. Allt i en mysig miljö, här i den lite parkliknade trädgården. För de lite yngre barnen har vi en liten lekhörna utomhus, när de börjar få lite spring i benen.  Vi vill att det ska kännas hemtrevligt och att man ska kunna få en liten stunds avkoppling för alla åldrar, hoppas Elsa och Ellen.

Text och bild: Gunilla C Johansson


Publicerat

i

,

av

Etiketter: