Stimulerande och intressanta år i Mittpunkt Högsby !

Det har varit mycket intressant och givande att få förmånen att jobba med näringslivsfrågor i Högsby Kommun genom ett antal år, berättar Bengt-Åke Lundin.

Många nya företag har kommit till under åren. Viktigt är att de redan etablerade och befintliga företagen går bra och skapar arbetstillfällen. Just att få varit ute i verkligheten är något som behövs och det är ett enkelt sätt att öka drivkraften. Har fått jobbat med alltifrån 100-talet frukostmöten, intressanta skola- och näringslivsbesök med ungdomar, investeringsstöd och konsultcheckar till att bevaka näringslivet i tidningen Innehåll, som jag var med och startade upp 2002.

Förändringar hör ju till utvecklingen och i sammanhanget har ju Högsby påverkats av varuhusetableringen på ett positivt sätt inte minst flödet av människor utifrån är ju märkbart året runt. Det är bra om landsbygden får allt stöd de kan för att överleva, inte minst i vår kommun, där vi nu glädjande ser entreprenörer som vill bl.a utveckla handeln i Grönskåra. Om man skulle få önska sig något så är det väl fortfarande ett ”Hälsans Hus” med en 25-metersbad-bassäng och rehab, ungefär  det som finns i Åseda. Vi behöver satsa mera på våra barnfamiljer och visst är den äldre generationen också vinnare på just att kunna hålla igång med sådana aktiviteter som bad och hälsa. Vidare bättre och snabbare tågförbindelser Linköping-Kalmar. Gärna en utlokalisering av Länsstyrelsen och dess Landsbygdsenhet med flera lokala jobb är något som borde kunna finnas i Högsby. En gångbro över riks-vägen vid Varuhusområdet skulle bli ett bra varumärke vid genomfarten.
Vad gäller Gösjöbadet i Berga, ser jag glädjande på kommande nyinvestering vid bad- och campinganläggningen.

Vidare att flera av våra nyanlända invånare startar företag framöver och min förhoppning är att de många kunniga och drivande företagarna i vår kommun tillsammans kommer att ytterligare utveckla livet för hela Högsby Kommun. Det viktigaste är att fler blir goda ambassadörer och vill jobba för att utveckla vardagen i livet på landet.

Jag önskar slutligen alla en God Jul & ett Gott 2016 !


Publicerat

i

av

Etiketter: