Våra ungdomar vill driva företag på sommarlovet

Nu börjar årets sommar entreprenörer att driva sina egna företag under sommarlovet. En satsning med Mittpunkt Högsby, HUC och Nyföretagarcentrum i Åseda.

För första gången samverkan med gymnasieelever dels från Högsby Kommun och från grannkommunen Uppvidinge ! Just att få känna på att under sitt sommarlov driva egna företag är en bra möjlighet att kanske i framtiden bli egen företagare.

Lisa Gustafsson från Åseda kommer att sälja turisttröjor i Uppvidinge och Högsby. Här ingår också att starta upp en webbshop. Info Lisa 072-214 5550.

Medelin Sandgren från Drageryd/Högsby har som affärsidé att erbjuda fönsterputsning, städning och målningsjobb till privat kunder i sitt närområde. Hon berättar att det finns ett bra intresse för dessa jobb och hoppas på gott om arbete. Info Medelin  070-608 2729.

Chris Wurker Fågelfors,  jobbar med att sälja tjänster med gräsklippning och kan speciellt erbjuda äldre personer och sommarstugeägare vackra nyklippta gräsmattor. Info Chris 070-335 4876.

Sandra Thunberg Berga, gillar att baka och kommer att jobba mycket med kakor och bakelser i första hand att levereras till ett nyöppnat Pensionat i Älghult. Info Sandra 076-806 75 09.

Oskar Olsson Högsby,  med sitt företag Oppos har som sin affärsidé att skapa stilrena och funktionella hemsidor åt företag och organisationer. Företagets vision är att alla kunder ska vara nöjda med såväl priset, produkten och naturligtvis servicen. Info Oskar 072-206 8298.


Publicerat

i

av

Etiketter: