20-årsjubileum på HUC

Pressmeddelande

I år är det 20 år sedan Gymnasieskolan och komvux fick nya fina lokaler på Ringvägen i Högsby. Strax efter skolstarten höstterminen 1998 var byggnaden klar. Huset planerades av arkitekt Jack Pattison och fick den speciella profil som utmärker HUC.

Vi kommer att uppmärksamma våra 20 år på Ringvägen 5 under en eftermiddag som bjuder på såväl tillbakablickar som en presentation av hur vi arbetar idag.  Efter inledande tal av Anders Johansson, Stihna Johansson Evertsson och Jonas Erlandsson följer en rad aktiviteter. Elever och lärare presenterar dagens utbildningar. Årets ca 10 UF-företag visar upp sina verksamheter. Några av våra samarbetspartners från näringslivet presenterar sina verksamheter och berättar bl a om hur de rekryterar nya medarbetare. Näringslivssamordnare Kicki Svensson tar oss med på en framtidsspaning. Ingvar Gunnarsson har sammanställt en historik kring hur det började. Minnesutställning av elevarbeten, foton mm. Under de här 20 åren har ca 4000 elever passerat genom våra utbildningar inom gymnasie- och vuxenutbildningen.  I dagsläget studerar ca 400 elever hos oss. Några av våra tidigare elever kommer på ”återbesök” och berättar om vad deras tid på HUC gett. Projektet ”Kärleken är fri” som vi genomfört under hösten med hjälp av Rädda Barnen presenteras.
SFI -kören underhåller i SFI-lokalerna. Där kan man också få lyssna till kulturdiskussioner eller delta i en tipspromenad.
Eleverna bjuder på snittar och bubbel.
Vi hoppas givetvis att så många som möjligt med anknytning till HUC har möjlighet att komma och dela minnen med oss denna eftermiddag.

Välkommen till HUC den 28:e november!

Christina Henriksson

Högsby Utbildningscenter


Publicerat

i

av